szechenyi terv

Nem várt sikerek a MediaGo-nál - sajtóközlemény 2013.08.30.

Nem várt sikerek a MediaGo Alapítványnál!

Nagy sikerrel zárult a MediaGo Életpálya Program! A pályázati indikátorokat figyelembe véve a tényszámok a következők: egy év alatt 62 Életpálya Nap a Közép-magyarországi középiskolákban, 153 bevont önkéntes, 11903 önkéntes munkaóra, 1 önkéntes pont működtetése, 1 önkormányzattal együttműködés.

Bővebben...

Szakmai konferencia az önkéntességről és a fiatalok foglalkoztatásáról - sajtóközlemény 2013.08.07.

Szakmai konferencia az önkéntességről és a fiatalok foglalkoztatásáról

2013 augusztus 22-23-án Budapesten rendezi meg az Életpálya Program zárókonferenciáját a MediaGo Alapítvány. Az önkéntesség elterjesztésére irányuló oktatáskiegészítő programját szakmai konferenciával zárja. A rendezvényen neves előadók mutatják be a hazánkra aktuálisan jellemző önkéntességi helyzetet, de kitérnek a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeire és a nemzetközi önkéntességi programokra is.

Az eseményen az Önkéntes Központ Alapítvány által szó lesz a hazai önkéntesség helyzetéről, a Frissdiplomás Kft. a fiatal álláskeresőkről tart előadást, a Fiatalok Lendületben Programiroda a nemzetközi önkéntes lehetőségekről tájékoztat, a fiatalok pályázási lehetőségeiről pedig a Széchenyi Programirodától kaphatnak információt a résztvevők.

Bővebben...

Életpálya tervezés középiskolásoknak - sajtóközlemény 2013.03.20.

Életpálya tervezés középiskolásoknak

A MediaGo Alapítvány Életpálya programja 2012-ben azzal a tervvel indult útnak, hogy 50 középiskolába látogat el a Közép-magyarországi régióban, hogy a pályaválasztás előtt állók részére komplex segítséget nyújtson, ismereteiket bővítse a munkaerő-piaci elhelyezkedésről és az önkéntes tevékenységről.

A program támogatja a pedagógusok munkáját, azokon a kiegészítő területeken képes segítséget nyújtani, amelyek lefedésére az oktatási intézményeknek csak korlátozott lehetőségeik vannak. A végzősök esetében a sok évközi teendő miatt általában nem jut elég idő a pályaválasztás, álláskeresés és karriermenedzselés témaköreinek erősítésére.

Bővebben...

4200 diáknak segített az Életpálya Program - sajtóközlemény 2013.07.02.

4200 diáknak segített az Életpálya Program

Tartalmas évet tudhat maga mögött a MediaGo Alapítvány. Az Életpálya Programon keresztül több, mint 60 oktatási intézménybe vitte el 150 önkéntes a tudatos életpálya tervezés fontosságát, valamint ismertette meg az önkéntességet a diákokkal.

Az Életpálya Program gondolata 2012-ben született meg egy kutatásra alapozva, miszerint a fiatalok csupán 18%-a mondható ambiciózusnak pályaválasztás terén 42% csak sodródik az árral. Sok esetben elmondható, hogy az oktatási intézményeknek csak korlátozott lehetőségeik vannak teljes körű pályaválasztási, tanácsadói szolgáltatást üzemeltetni, ezáltal a diákok nagy eséllyel kerülnek a nem foglalkoztatott és oktatásban, képzésben nem részesülő csoportba. Az Életpálya Program célja, hogy ezt megelőzze és kiszélesítse a középiskolák lehetőségeit, azzal, hogy a tudatos életpálya tervezés felé tereli diákjaikat.

Bővebben...

Életpályát tudatosan! - sajtóközlemény 2013.01.11.

Életpályát tudatosan!

A MediaGo Alapítvány a fiatalok munkaerő-piaci elhelyezkedését hivatott segíteni, olyan programokkal, amelyek az önkéntesség és a tudatos karrierépítés fontosságát hirdetik. 2012 szeptemberétől egy az Európai Unió által támogatott projekt keretében, az Életpálya programban igyekszik kivívni az önkéntesség társadalmi megbecsülését.

Az Életpálya program gondolatát egy előzetes kutatás alapozta meg, mely megállapította, hogy a fiatalok 18%-a mondható ambiciózusnak pályaválasztás terén, 42%-a csak sodródik az árral. Ezeket az eredményeket az Eurofound nemzetközi kutatócég NEET-csoport vizsgálata és a magyar Kontra műhely társadalomtudósai is alátámasztották „80-as generáció" című munkájukban, így megállapítható, hogy társadalmi szintű problémával állunk szemben. Az Életpálya program célja, hogy a középiskolásoktól kezdve a frissdiplomásokon át, a hátrányos helyzetű munkavállalókig az érdeklődők komplex munkaerő-piaci integrációs segítséget kapjanak és ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat vehessenek igénybe. A program egyrészről az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsülését kívánja kivívni, másrészről - önkéntesek bevonásával - a civil szervezetek, önkormányzatok, egyházi- és állami intézmények az oktatás területén biztosított szolgáltatási kapacitását hivatott fejleszteni, bővíteni. 

Bővebben...

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem