szechenyi terv

Életpálya program

03

A MEDIAGO ALAPÍTVÁNY célja, hogy segítse a pályakezdők és frissdiplomások munkaerő-piaci elhelyezkedését. E cél elérésére tervezte meg Életpálya Programját, mely társadalmi problémát igyekszik megoldani. A pályájuk elején lévő fiatalok nem tudnak elhelyezkedni a szakmájukban, ez feszültséget, frusztrációt és elkeseredettséget okoz.

 

Az ÉLETPÁLYA PROGRAM gondolatát egy előzetes kutatás alapozta meg, mely megállapította, hogy a fiataloknak csupán 18%-a mondható ambiciózusnak pályaválasztás terén, 42%-a csak sodródik az árral. Ezeket az eredményeket az Eurofound nemzetközi kutatócég NEET-csoport vizsgálata és a magyar Kontra műhely társadalomtudósai is alátámasztották „80-as generáció" című munkájukban, így megállapítható, hogy társadalmi szintű problémával állunk szemben, melyre lehetőség szerint megoldást kell keresnünk.

 

A MediaGo Életpálya Program célja, hogy a végzős hallgatóktól kezdve a felsőoktatásból kikerült hallgatókon át, a hátrányos helyzetű munkavállalókig bezáróan az érdeklődők komplex munkaerő-piaci integrációs és re-integrációs segítséget kapjanak, ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat vehessenek igénybe. A program egyrészről az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsülését kívánja kivívni, másrészről - önkéntesek bevonásával - a civil szervezetek, egyházi intézmények, önkormányzatok valamint állami intézmények az oktatás területén biztosított szolgáltatási kapacitását hivatott fejleszteni.

Önkéntesség

A program két fontos pillére közül az egyik, hogy a az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsülését kivívjuk, így népszerűsítve az önkéntes tevékenységet az oktatás területén. Kiemelt figyelmet szentelünk, mind a fiatal munkanélküliek – mind a fiatal anyukák – mind pedig a kisebbségi, különböző népcsoportok, önkéntesként való megjelenésére. Fontosnak ítéljük meg nem csak az ők társadalmi integrációját, hanem szeretnénk kézzelfoghatóvá tenni számukra is azokat az előnyöket amelyek az önkéntes munkából fakadnak

Oktatási szolgáltatások fejlesztése

A program másik pillére: az önkéntesek bevonásával, a civil szervezetek, egyházi intézmények valamint szervezetek, önkormányzatok, önkormányzati és állami intézmények az oktatás területén biztosított szolgáltatási kapacitásának fejlesztése, bővítése. Programunk újszerű eleme hogy a mobilis csoportok egy időben vannak jelen a munkaerőpiac, munkaadói oldalán, valamint a pályaválasztási, munkavállalói oldalon.

A karrier tanácsadó csoportok tevékenységei:
Pályaorientációs, karrier-, és egyéb munkaerő-piaci tanácsadások kiépítése, fejlesztése;

- Pályakezdők felkészítése és kibocsátása a munkaerőpiacra
- Hátrányos helyzetűek felkészítése és kibocsátása a munkaerőpiacra
- A munka világába visszatérők felkészítése és kibocsátása a munkaerőpiacra
- Karrier tanácsadás,
- HR tanácsadás,
- Pályaorientációs tanácsadás;
- Elhelyezkedési tanácsadás;
- A résztvevők igényeinek folyamatos vizsgálata, mérése, monitorozása.

Vállalt indikátorok

Bevont önkéntesek: 110 fő
Önkéntes órák száma: 3960 óra
Együttműködés iskolákkal: 50 db
Önkéntes pont létesítése: 1 db
Együttműködés önkormányzattal: 1 db

Elért indikátorok:

Bevont önkéntesek: 153 fő
Önkéntes órák száma: 11 903 óra
Együttműködés iskolákkal: 64 db
Önkéntes pont létesítése: 1 db
Együttműködés önkormányzattal: 1 db

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem