szechenyi terv

Nem várt sikerek a MediaGo-nál - sajtóközlemény 2013.08.30.

Nem várt sikerek a MediaGo Alapítványnál!

Nagy sikerrel zárult a MediaGo Életpálya Program! A pályázati indikátorokat figyelembe véve a tényszámok a következők: egy év alatt 62 Életpálya Nap a Közép-magyarországi középiskolákban, 153 bevont önkéntes, 11903 önkéntes munkaóra, 1 önkéntes pont működtetése, 1 önkormányzattal együttműködés.


Az alapítvány azzal a céllal tervezte meg Életpálya Programját, hogy átfogó segítséget nyújtson a középiskolásoknak, pályakezdőknek, hátrányos helyzetű munkavállalóknak és a munkaerő-piacra visszatérni kívánóknak. Az Életpálya Önkéntességi Program két fő alappilléren nyugszik, az önkéntes tevékenység népszerűsítésén és az oktatási tevékenység kiegészítő részének fejlesztésén. A bevont önkéntesek lehetővé teszik a program nagy volumenét, mozgalmasságát és hatékonyságát. Fontos tudni, hogy a mobilis önkéntes csoportok egy időben vannak jelen a munkaerőpiac munkaadói oldalán, valamint a pályaválasztási, munkavállalói oldalon. Mindezt proaktív módon teszik, nemcsak bevonva a szereplőket, hanem hidat is építve közöttük. A mobilis önkéntes csoportok a Közép-magyarországi régióban tevékenykedve összesen 62 középiskolába látogattak el a Programmal, közel 6000 diákot megszólítva. A helyszíneken felállított Életpálya Standoknál pedig komplex HR tanácsadást vehetnek igénybe, szakmailag felkészített önkéntesektől. A programot, melynek fenntartása 3 évre van tervezve, két napos szakmai konferenciával zárta az Alapítvány, melyen az Életpálya önkéntes előadói is megtartották szakmai prezentációikat.

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem