szechenyi terv

Frissdiplomás.hu - MediaGo - Életpálya tervezés középiskolásoknak

A MediaGo Alapítvány Életpálya programja 2012-ben azzal a tervvel indult útnak, hogy 50 középiskolába látogat el a Közép-magyarországi régióban, hogy a pályaválasztás előtt állók részére komplex segítséget nyújtson, ismereteiket bővítse a munkaerő-piaci elhelyezkedésről és az önkéntes tevékenységről.

A program támogatja a pedagógusok munkáját, azokon a kiegészítő területeken képes segítséget nyújtani, amelyek lefedésére az oktatási intézményeknek csak korlátozott lehetőségeik vannak. A végzősök esetében a sok évközi teendő miatt általában nem jut elég idő a pályaválasztás, álláskeresés és karriermenedzselés témaköreinek erősítésére.

Az Életpálya különlegessége, hogy mobilis önkéntes csoportokkal működik, ezért a diákok a hétköznapi iskolai közegükben vehetik igénybe a program szolgáltatásait, nem kell külső helyszínre ellátogassanak. A program egyszerűen, személyesen és gyorsan szolgálja a néha bizonytalan és sodródó fiatalság igényeit.

Eddig 49 középiskolában tartott az alapítvány Életpálya napot. Volt már Nagykőrösön, Vácon, Cegléden, Fóton, Gyömrőn, Budakeszin, Gödöllőn, Szentendrén, de sok Budapesti kerületben is. Tavaly szeptember óta 3445 diák vett részt az Életpálya napokon és 1130 érdeklődő élt a személyes konzultáció lehetőségével az Életpálya standoknál. A program annyira népszerűvé vált, hogy a terveket túlteljesítve már április közepén több, mint 50 iskolába jut el.

A pozitív visszajelzések igazolják a MediaGo tevékenységének fontosságát és missziójának létjogosultságát. Az alapítvány igyekszik ellátogatni új helyekre, új iskolákba a programmal, hogy még több fiatal ismerje meg az önkéntesség lehetőségeit és a tudatos életpálya tervezés szükségességét.

Az Életpálya napokról és a következő időpontokról a mediago.org/eletpalya-program oldalon tájékozódhat. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP- 5.5.2-11/1 keretében valósul meg.

Megjelenés: 2013. 03. 22.

Forrás: frissdiplomas.hu

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem