szechenyi terv

Életpálya Program Záró Konferencia - 2. nap

Az Életpálya Program Záró Konferenciájának második napján bensőségesebb és interaktívabb volt a  légkör, kevesebb előadóval találkozhattunk, de ugyan olyan nagy volt a lelkesedés mind az előadók, mind a hallgatóság részéről, mint a megelőző nap.

A második napot is Béres Szilárd nyitotta meg, röviden beszélt a megelőző napról, majd Gerzsényi Melinda következett, aki röviden ismertette a második nap programját, valamint beszélt arról is, hogyan lehet sikeres megtervezni az életpályánkat. Ez egyfajta felvezetést biztosított a nap első előadójának, aki szintén ezt a témát domborította ki az előadásában.

Boér Tamás, professional business coach, a Sikertervezés.hu weboldal megálmodója arról beszélt, hogyan tervezzük meg sikeresen az életpályánkat. Többek között elmondta, hogy hogyan kell alakítanunk az életünket ahhoz, hogy sikeresek és boldogok legyünk az életben, megkaphassuk álmaink munkáját, sikerüljön elérnünk az álmainkat. Kiemelten foglalkozott azzal, hogy tűzzünk ki magunk elé célokat, valósítsuk meg őket, és ha az út során akadályokba ütközünk, akkor se adjuk fel. Nem az a fontos, hogy minél gyorsabban elérjük a céljainkat, akár később is megvalósíthatjuk őket, csak az a lényeg, hogy soha ne adjuk fel.
Beszélt arról is, hogy fontos választ kapni arra a kérdésre, hogy „Ki vagyok én?". Erre semmilyen internetes felület nem alkalmas, senki nem tudja helyettünk megválaszolni ezt a kérdést, magunkban kell erre megtalálni a választ. Kifejtette, hogy az emberek amit gondolnak vagy mondanak rólunk, azok csupán címkék, amelyek nem befolyásolhatják az életünket, nem ezek alakítják ki a belső énünket.
Fontosnak tartotta azt is kiemelni, hogy munkahely keresés során nem feltétlenül kell elfogadnunk egy olyan állásajánlatot, amiben úgy érezzük, nem lennénk boldogak, sokkal inkább kell keresnünk egy olyan állást, amelyben jól érezzük magunkat.

A következő előadó a MediaGo Alapítvány önkéntes előadója, Tasi Andrea volt, aki a Kreatív Álláskeresési Workshopról tartott előadást. Elmondta, honnan indult az ötlet, kiknek a segítségével sikerült azt megvalósítani, milyen akadályokkal kellett megküzdeni a kidolgozás során. Kifejtette, hogy számukra nem volt annyira nehéz belegondolni, mit szeretnének a fiatalok, mert ők is azok voltak. 10+1 workshopot szerveztek, mindnek más volt a témája, így végig lehetett vezetni a fiatalokat a különböző álláskeresési praktikákon, hogy milyen a jó önéletrajz, milyennek kell lennie egy motivációs levélnek. A megelőző naphoz hasonlóan megemlítette, hogy volt szó kreatív álláskeresésről is, sikerült megnyerni olyan embereket előadónak, akik a kreatív álláskeresés segítségével találták meg álmaik munkáját. A programot a Fiatalok Lendületben Programiroda pályázatának segítségével sikerült megvalósítani.

Gerzsényi Melinda megköszönte mindenkinek a részvételt, majd átadta az okleveleket azoknak a MediaGo munkatársaknak, akik segítették az Életpálya Program megvalósítását és lezárását. Ez után Béres Szilárd következett, aki szintén megköszönte minden résztvevőnek és előadónak, hogy részt vettek a Konferencián és egy pezsgős koccintás kíséretében lezárták a programot és a Konferenciát.

A második nap programterve

Béres Szilárd

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem