szechenyi terv

Előadást tartottunk a TÁMOP 1.1.4 projekt zárókonferencián

"SIKERESEN BEFEJEZŐDÖTT A TÁMOP 1.1.4-11/1/KMR-2011-0001 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ, „MUNKAERŐ-PIACI PROGRAM A HÁTRÁNYOS HELYZETŰEK FOGLALKOZTATÁSÁÉRT A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN" ELNEVEZÉSŰ PROJEKT SZAKMAI MEGVALÓSÍTÁSA. A PROGRAM ZÁRÓKONFERENCIÁJÁRA 2014. SZEPTEMBEN 18-ÁN KERÜLT SOR."
A konferencián előadóként a MediaGo Alapítvány is részt vett, ahol megköszöntük a szakmai együttműködést a TÁMOP 1.1.4 pojektcsapatának a MediaGo Életpálya programunkban.

 A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) egyik prioritása a foglalkoztathatóság fejlesztése. E prioritáson belül helyezkedett el a TÁMOP 1.1.4 program.

A Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ TÁMOP 1.1.4 projekt 5113 fő hátrányos helyzetű álláskereső helyzetét segítette a fővárosban, személyre szabott és komplex segítségnyújtással. Az 5113 fő bevont álláskeresőből 4083-en zárták sikeresen egyéni programjukat.

Foglalkoztatást elősegítő képzési támogatásban 3128 fő részesült, amelyből a jelenlegi feldolgozottság szerint 2503-an teljesítették sikeresen programelemüket, döntő többségében OKJ-s szakképesítést szerezve.

A projekt fontos hatásindikátora az úgynevezett 180. napi nyomon követés, amely vizsgálja a programban résztvevők 180. napi munkaerő-piaci státuszát. A jelenlegi adataink alapján 1594 fő áll munkaviszonyban, vagy tartja fenn vállalkozását.

A fővárosi kormányhivatal Munkaügyi Központ TÁMOP 1.1.4 Projektszervezete 2014. szeptember 18-án rendezte meg zárókonferenciáját a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások részére. A rendezvény a projekt értékelése mellett a 2014-2020-as fejlesztési időszak foglalkoztatáspolitikát érintő tervezett programjairól is tájékoztatást nyújtott a résztvevőknek. A konferencia megnyitóján György István fővárosi kormánymegbízott elmondta: „A munka világába való mindenintegrációs lépés, amelyet fővárosi, régiós vagy országos szinten teszünk a hátrányos helyzetű álláskeresőkért kiemelt fontosságú. A TÁMOP 1.1.4. pedig régiós programként önmagában is komoly mértékben járul hozzá a munkaerő-piaci helyzet javulásához, így a nemzetgazdaság jelenleg megfigyelhető javuló tendenciájához egyaránt."

A projekt teljes forrásösszege 7 Milliárd Forint, amelyből a főváros 3,605 Milliárd Forint forrásösszeggel rendelkezett. A támogatás összegének 85 %-a, vagyis 5,95 Milliárd Forint az Európai Unió Európai Szociális Alapjából, 15 %-a (1,05 Milliárd Forint) pedig Magyarország központi költségvetéséből származott.

A TÁMOP 1.1.4 projekt fővárosi menedzsmentje ezúton mond köszönetet a projektmegvalósításban nyújtott segítségért a partnerintézmények vezetőinek és munkatársainak, valamint a közreműködő partnereknek.

További tájékoztatás, bővebb információ a következő weboldalakon található: http://fovaros.munka.hu, www.munka.hu, www.kormanyhivatal.hu.

(BFKH Sajtó, BFKH Munkaügyi Központ)

 

 

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem