szechenyi terv

Beszámoló a 2014. tavaszi HVG Állásbörzéről

20140227 110706

Helyszín: SYMA Rendezvényközpont

Időpont: 2014. február 26-27.

Idén is hatalmas sikert aratott A HVG állásbörzéje. Több mint 13 000 fő regisztrált, akikből 10091 fő látogatott el a kétnapos rendezvénysorozatra, amelyen 148 megjelent partner között természetesen mi is ott voltunk! Standunkat, illetve a Frissdiplomás KarrierSarkot is rengeteg érdeklődő kereste fel a két nap alatt. A MediaGo standjánál különböző programjainkról kaphattak teljes körű információt látogatóink. Több százan szerettek volna megismerkedni a hazai önkéntesség - Életpálya Program fenntartás - keretein belül a gyakornoki programunkkal (HR, IT rendszergazda, IT programozó, online marketing, médiakommunikáció, marketingkommunikáció, webdesigner, pénzügy területen). Többen közülük már az állásbörzén megpályázták gyakornoki pozícióinkat leadott önéletrajzukkal. Gyakornoki programunk mellett az EVS önkéntességgel is megismerkedhettek azok, akik nyitottak voltak arra, hogy tapasztalatokat szerezzenek, új kultúrákat ismerjenek meg vagy éppen nyelvtudásukat fejlesszék külföldön.

 

A Frissdiplomás Karriersarok sem állt egy pillanatig sem üresen. A frissdiplomas.hu, az AIESEC és a MediaGo fiatal munkatársai közösen együttműködve igyekeztek segítséget nyújtani az álláskeresőknek.
A MediaGo csapata többek között az önéletrajz és motivációs levél írása, illetve a protokoll témaköreiben válaszolt a felmerülő kérdésekre. Több mint 60 tanácsadást vezényeltek le a két nap leforgása alatt. A szakértőket főként pályakezdők keresték fel, de olyanra is volt példa, hogy egy éppen munkahelyét váltani készülő szerette volna magát kicsit sikeresebben menedzselni a munkaerőpiacon. Az önéletrajzoknál a formaiságot, tartalmat értékelték tanácsadóink, ezek fejlesztésében igyekeztek segítséget nyújtani. Protokoll tanácsadónk olyan dolgokra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire fontos odafigyelni a megfelelő megjelenésre, a magabiztos testtartásra és határozott kézfogásra, mert sokszor már az első benyomás hatására eldőlhet egy munkakereső sorsa az adott. Összegezve az eseményeket elmondhatjuk, hogy egy sikeres, nagyon jó hangulatú, eseményekkel teli két napban volt részünk.

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem