szechenyi terv

Mutass utat! – Európai hálózatok a fiatalok foglalkoztatásáért

mutass utat konferencia kozonseg 2

2013. november 28-án került megrendezésre a Mutass utat konferencia, melynek témája a fiatalok foglalkoztatása volt.

Az EURES, Eurodesk, Euroguidance és Europass hálózatok magyarországi képviselőinek szervezésében az esemény a témáról három szektor: a foglalkoztatási, az ifjúsági és az oktatási területein megjelenő tudást, gyakorlatot kapcsolta össze.

A tájékoztató fórum segíti a közeljövőben a munkaerőpiacra kerülő, szakképzésben, közép- és felsőoktatásban tanuló, illetve munkanélküli fiatalok elhelyezkedését és érvényesülését a munka világában. A konferencia célja volt, hogy az említett uniós hálózatoknál meglévő vagy a hálózatok munkáját támogató, fejlesztő eszközöket, módszereket, programokat és információkat megosszák egymással.

A konferencia résztvevői között voltak azok a szakemberek, akik a munkaerőpiacon elhelyezkedni vágyó, tervező fiatalokkal foglalkoznak, a hálózatok munkatársai, szakértői, partnerei.

 

A MediaGo Alapítványt Tollas Attila és Keszthelyi Christian képviselte a konferencián. Izgalmas előadással egybekötött workshopot tartottak, mely arra kívánt választ adni, hogy hogyan teheti magát eladhatóvá a fiatal a munkaerőpiacon. A kreatív álláskeresés témáját körbejárva Keszthelyi Christian bemutatta a MediaGo Alapítvány 2012-ben megvalósított ifjúsági kezdeményezését. Tollas Attila pedig beszámolt a saját álláskeresési technikájáról, mely elég formabontó és vakmerő volt ahhoz, hogy sikerrel záruljon. Mindketten rengeteg nemzetközi és hazai példát mutattak kreatív álláskeresési módszerekre.

mutass utat konferencia Keszthelyi Christian mediago           mutass utat konferencia kozonseg           mutass utat konferencia Tollas Attila mediago

 Forrás / További képek: euroguidance_hungary

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem