szechenyi terv

MediaGo Alapítvány a Kapunyitási Pánik Fesztiválon

Gerzsenyi Melinda Karasz Robert Kapunyitasi Panik MediaGoBeszámolónk a Kapunyitási Pánik Fesztiválról

Mi is részt vettünk az augusztus 1-3 között megrendezett Kapunyitási Pánik Fesztiválon. Alapítványunk tevékenységéből fakadóan (a fiatalok elhelyezkedését hivatott segíteni) fontosnak tartjuk, hogy ilyen hasznos szakmai eseményeken megjelenjünk, mert itt közvetlenül feltehetik nekünk a fiatalok kérdéseiket. Csapatunk nagyon sok jó tapasztalatot adott át és szerzett az eseményen.
A nagy meleg ellenére is sok résztvevőt csalogattak az Erzsébet térre a színes szakmai és zenei programok.
A legnagyobb érdeklődés a nemzetközi és az Életpálya Program hazai önkéntes lehetőségeinket övezte, illetve a gyakornoki programunk is felkeltette a tudatos fiatalok érdeklődését.

Gyakornoki helyeink közül az online marketing és a HR terület volt „felkapottabb", de a média-kommunikációs helyekkel is sokan szemeztek. Nemcsak az egyetemisták és főiskolások figyelmét sikerült felkelteni a gyakornoki helyeinkkel, mivel nálunk a nappali tagozatos jogviszony nem elvárás.
Nemzetközi önkéntes programunkkal kapcsolatban rengeteg kérdés érkezett, sok egyetemista fiatal gondolkodik a külföldi önkéntesség lehetőségén, jellemzően nyelvtanulás, tapasztalatszerzés, kapcsolatépítés és kalandvágy vezérelte érdeklődésüket.

II. Kapunyitási Pánik fesztivál képekben

Hogy mi is a kapunyitási pánik?
„Quarterlife crisis", vagyis kapunyitási pánik:
A 21-35 éves korosztályt érintő válság. A köztudatban az él a fiatalokról, hogy nincs semmi gondjuk, hiszen előttük az egész élet. A kapunyitási pánikban szenvedőknél épp ez a probléma: a rájuk váró rengeteg döntés és kérdés.
Szorongás, csalódottság, bizonytalanság: ezek az érzések jellemzik a pályakezdők nagyobb részének lelkiállapotát, amikor szembesülnek azzal, hogy ki kell lépniük az iskola biztonságos falai közül a munka világába, és el kell köteleződniük valamilyen szakma vagy hivatás mellett.
A kapunyitási pánik azokat a fiatalokat érinti, akik félnek szembenézni a munkavállalás nehézségeivel, kirepülni a családi fészekből, belevágni a családalapításba, egyszóval félnek elkezdeni önálló életüket.

Forrás: www.kapunyitasipanikfesztival.hu

Kapunyitasi Panik Fesztival MediaGokpf-logo szovegesKapunyitasi Panik Fesztival MediaGo 02

 

 

  

 

 

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem