szechenyi terv

Összefoglaló a Kesztyűgyárban rendezett állásbörzéről

Időpont: 2012. október 17. (09:00 – 13:00)
Helyszín: Kesztyűgyár Közösségi Ház (1084 Budapest, Mátyás tér 15.)

A Fővárosi Munkaügyi Központ által a Kesztyűgyár Közösségi Házban rendezett egynapos állásbörze alapvetően munkanélkülieknek szólt – korosztálytól függetlenül. A megjelentek között nagy számban voltak az alacsony iskolai végzettségűek, a szakma nélküliek, illetve a huzamosabb ideje kilátástalanul munkát keresők, illetve hátrányos helyzetű, fogyatékkal élők is.

Az országosan is ismert, népszerű állásbörzékkel ellentétben itt nem a multinacionális cégeken és a sikerszakmákon volt a hangsúly. A többségében környékbeli érdeklődőket hozzávetőlegesen huszonöt stand fogadta a különféle lehetőségekkel: alapítványok, szakszervezetek, állami szervezetek, kis- és középvállalkozások.

Alapítványunk önkéntesei a rendezvény teljes ideje alatt jelen voltak: tájékoztatást adtak, illetve szóróanyagokat osztogattak gyakornoki pozícióinkról (HR, informatika, webdesigner, online marketing, sales, média kommunikáció). Standunknál körülbelül hatvanan fordultak meg: tudatosan álláskereső huszonéves pályakezdők éppúgy, mint a negyvenes-ötvenes éveikben járó céltalan keresgélők.

A rendezvényen való részvételünk annak ellenére sem értékelhető hiábavalónak, hogy a látogatók csak csekély arányban illettek bele alapítványunk profiljába. Bár döntő többségüknek határozott igénye volt a fizetést biztosító állásra, önkéntes pozícióinkkal szemben sem voltak elutasítóak, szívesen fogadták a felvilágosítást és a gyakornoki helyekről szóló ismertetőket. Sikerként éltük meg, hogy kivétel nélkül minden pozícióra volt igény az érdeklődők részéről. Örömmel nyugtáztuk azt is, hogy még a nehéz helyzetben lévő állástalanok számára sem vállalhatatlan az önkéntes munka gondolata.

Összegezve:

  • 2 önkéntes, összesen 8 önkéntes munkaóra
  • Összesen 25 stand az állásbörzén
  • Közel 60 érdeklődő standunknál: 7 beadott önéletrajz, 45 kiadott tájékoztató
Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem