szechenyi terv

Összefoglaló a Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Exporól

MediaGo Corvinus Karrier Expo egyetem 20121010

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem
Időpont: 2012. október 10-11.

Előkészületek

Alapítványunk, a MediaGo Alapítvány a rendezvény teljes ideje alatt saját standdal volt kinn a Karrier Expon. Egy időben 2-3 önkéntes gyakornok volt az odatérő érdeklődők segítségére.

Standunknál felvilágosítást adtunk és tájékoztatóanyagokat osztogattunk gyakornoki lehetőségeinkről ( HR, IT, marketing, kommunikáció, sales, webdesigner területen), fogadtuk az érdeklődők önéletrajzait, valamint cégek képviselőivel vettük fel a kapcsolatot az Életpálya Programban való együttműködés reményében. Célunk az önkéntesség elterjesztése volt, amely nagy érdeklődést váltott ki olyan elismert cégek körében, mint például a Spar, a Lidl, a Citibank vagy a Magyar Villamos Művek.

Az idén ősszel is népszerű rendezvényt több mint ötezren keresték fel a helyszínen – érdeklődők, pályakezdők, középiskolások egyaránt. A Karrier Expo láthatóan elérte célját, hiszen rengeteg elégedett, névjegykártyákkal és prospektusokkal gazdagodó látogatót lehetett látni, másrészről a legtöbb standnál szinte folyamatosan időztek kíváncsiskodók. A helyszínválasztás nagyszerűnek bizonyult, ugyanis elsődleges célcsoportunk, a pályakezdő egyetemisták nagy számban voltak jelen.

Alapítványunk is sikerként könyvelte el, hogy közel 80 érdeklődő fordult meg standunknál, közülük 15 pályakezdő fiatal jelentkezett valamelyik gyakornoki programunkba.
Öröm volt megtapasztalni azt, hogy az önkéntesség mint hívószó nem riasztja el a pályakezdőket, hanem nyitottak a társadalmi felelősségvállalásra, illetve hasznos befektetésnek tekintik karrierjük elején. Felsőoktatási intézmények is nyitottan kerestek meg minket együttműködés reményében.

Összegezve:

8 önkéntesünk összesen 40 munkaórát töltött a rendezvényen
az állásbörzét több mint 5.000-en látogatták meg személyesen
közel 80 érdeklődő fordult meg standunknál
15 fő adta be önéletrajzát

MediaGo Corvinus Karrier Expo hostessek 20121010

MediaGo Corvinus Karrier Expo Markus Anna 20121010

MediaGo Corvinus Karrier Expo standsor 20121010

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem