szechenyi terv

Beszámoló a Szent István Egyetemen megrendezett állásbörzéről

MediaGo SZIE Allasborze 20130417 1

Helyszín: Szent István Egyetem, Gödöllő
Időpont: 2013. 04. 17.

Előkészületek

A MediaGo Alapítvány az állásbörze egész ideje alatt standdal várta az érdeklődőket. Informatív szóróanyagokkal és szóban tájékoztattuk a látogatókat a gyakornoki programjainkról (HR, Webdesigner, Online marketing, Médiakommunikációs és Szerkesztőségi gyakornok), amelyek kiváló lehetőséget biztosítanak a releváns szakmai tapasztalat megszerzésére, valamint jó alkalom a kapcsolati tőke kiépítésére és szélesítésére is. Az egyik legfőbb célunk az önkéntesség népszerűsítése, amelynek központi tényezője a társadalmi felelősségvállalás, valamint úgy is tekinthetünk rá, mint tapasztalatszerzési lehetőségre.
Az érdeklődők papír alapon is odaadhatták az önéletrajzukat, de akinek erre nem volt lehetősége, online is jelentkezhetett a meghirdetett pozícióinkra.

Az állásbörzének negyedik alkalommal adott helyet a Szent István Egyetem. A több mint 500 látogató 45 kiállító közül válogathatott. Egy előadás és számos program várta az érdeklődőket, úgy, mint próbainterjú, próbanyelvvizsgák több nyelven, önéletrajz – írási tanácsadás, pályaorientációs grafológia, illetve pályatanácsadás.

Az egyetemi börzén főleg a hallgatók képviseltették magukat, de sokan érdeklődtek más korosztályokból is. Standunknál nagyon sokan fordultak meg, akik közül többen adták oda önéletrajzukat is. Jó volt látni, hogy nagyon sokan még az egyetemi éveik alatt szeretnének szakmai tapasztalatot szerezni, amelyben megjelenik a tudatos, jövőre gondoló tervezés. Alapítványunk gyakornoki programjai viszont nemcsak a hallgatóknak jelenthetnek segítséget, hanem a pályakezdőknek, frissdiplomásoknak is, akik nehéz munkaerőpiaci helyzetben, a versenyképességük növelése céljából vállalhatnak szakmai gyakorlatot.

Összegezve

4 önkéntesünk összesen 6 munkaórát töltött a rendezvényen, az állásbörzét több mint 500-an látogatták meg személyesen, közel 20 érdeklődő fordult meg a standunknál.

MediaGo SZIE Allasborze 20130417 2

MediaGo SZIE Allasborze 20130417 3

MediaGo SZIE Allasborze 20130417 4

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem