szechenyi terv

EVS live! 2012 beszámoló

EVS1

Időpont: 2012.12.07.
Helyszín: Akvárium Klub Budapest, Erzsébet tér

Előkészületek

2012 december 7-én a MediaGo Alapítvány önkéntesei ellátogattak az NCSSZI Ifjúsági Igazgatóság, a Fiatalok Lendületben Program nemzeti irodája által szervezett EVS live! 2012 programra.
A rendezvény izgalmas programokkal, kampány-nyitóval, szakmai műhelyekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel, civil szervezetek terével, filmvetítéssel és könyvbemutatóval szolgálta az érdeklődők figyelmét.

Az Európai Önkéntes Szolgálat (European Voluntary-Service) a Fiatalok Lendületben program keretén belül 18-30 év közötti fiataloknak nyújt lehetőséget arra, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön önkéntesmunkát végezzenek. Nem kell semmilyen előképzettség hozzá, nem feltétel a nyelvtudás, a szakmai gyakorlat megléte sem, bárki lehet önkéntes. Önkéntesként egy társadalmilag hasznos, nonprofit tevékenységet végző szervezetnél lehet dolgozni és rengeteg terület közül lehet választani, ifjúsági és gyermekprogramok, környezetvédelem, fogyatékkal élők és idősek támogatása, a kultúra sport és művészetek. Az EVS program segíti azokat az érdeklődő szervezeteket önkéntes fogadó szervvé válni, így hasznos projektmunkát biztosítani külföldi önkénteseknek.

A program remek alkalom volt arra, hogy az alapítvány még inkább kibővítse ismereteit az önkéntesség lehetőségeiről és ezt az Életpálya Önkéntességi Program tevékenységében kamatoztathassa.
Az előadásokból és a tapasztalatcseréből rengeteg hasznos tanácsot summázott az alapítvány. Például megtudhatták, hogy kiemelt figyelmet kell szentelni az önkéntesek kiválasztására, meg kell bizonyosodni arról, hogy valóban nyitott és elhivatott a jelentkező.

EVS2

5

EVS

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem