szechenyi terv

Összefoglaló a Kesztyűgyárban rendezett februári állásbörzéről

MediaGo Budapest Kesztyugyar Allasborze megbeszeles 1 20130215

Időpont: 2013. február 15. (09:00 – 12:00)
Helyszín: Kesztyűgyár Közösségi Ház (1084 Budapest, Mátyás tér 15.)

Előkészületek

A Fővárosi Munkaügyi Központ által a Kesztyűgyár Közösségi Házban rendezett egynapos állásbörze alapvetően a munkanélkülieknek szólt – korosztálytól függetlenül. A megjelentek között nagy számban voltak az alacsony iskolai végzettségűek, a szakma nélküliek, illetve a huzamosabb ideje kilátástalanul munkát keresők, illetve hátrányos helyzetű, fogyatékkal élők is.

Az országosan is ismert, népszerű állásbörzékkel ellentétben itt nem a multinacionális cégeken és a sikerszakmákon volt a hangsúly. A többségében környékbeli érdeklődőket 15 stand fogadta különféle lehetőségekkel: alapítványok, szakszervezetek, kis- és középvállalkozások.

Alapítványunk önkéntesei a rendezvény teljes ideje alatt jelen voltak: tájékoztatást adtak, illetve szóróanyagokat osztogattak gyakornoki pozícióinkról (HR, IT - rendszergazda, média kommunikáció, online marketing, pénzügy, programozó informatikus, webdesigner). Standunknál körülbelül harmincan fordultak meg: tudatosan álláskereső huszonéves pályakezdők éppúgy, mint a negyvenes-ötvenes éveikben járó céltalan keresgélők, vagy munkájukat nem rég elvesztett emberek.

A rendezvényen való részvételünk annak ellenére sem értékelhető hiábavalónak, hogy a látogatók csak csekély arányban illettek bele alapítványunk profiljába. Bár döntő többségüknek határozott igénye volt fizetést biztosító állásra, önkéntes pozícióinkkal szemben sem voltak elutasítóak, szívesen fogadták a felvilágosítást és a gyakornoki helyekről szóló ismertetőket. Sikerként éltük meg, hogy majdnem minden pozícióra volt igény az érdeklődők részéről. Örömmel nyugtáztuk azt is, hogy még a nehéz helyzetben lévő állástalanok számára sem vállalhatatlan az önkéntes munka gondolata.

Összegezve:

2 önkéntes, összesen 6 önkéntes munkaóra
Összesen 15 stand az állásbörzén
Közel 30 érdeklődő standunknál: 7 beadott önéletrajz, 20 kiadott tájékoztató

MediaGo Budapest Kesztyugyar Allasborze erdekelodo 1 20130215

MediaGo Budapest Kesztyugyar Allasborze rollup 20130215

MediaGo Budapest Kesztyugyar Allasborze erdekelodo 2 20130215

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem