szechenyi terv

Beszámoló a 2013. évi tavaszi HVG Állásbörzéről

MediaGo HVG Allasborze Bogardy Meszoly Andrea 20130227

Helyszín: SYMA Rendezvényközpont
Időpont: 2013. február 26-27.

Előkészületek

Alapítványunk, a MediaGo Alapítvány a rendezvény teljes ideje alatt saját standdal vett részt az állásbörzén. Egy időben 3-4 önkéntes gyakornok állt az érdeklődők rendelkezésére.

Standunknál informatív anyagokkal, valamint szóbeli tájékoztatással igyekeztünk a kíváncsiskodók kérdéseire válaszolni a gyakornoki lehetőségeinkről (HR, IT rendszergazda, IT programozó, online marketing, médiakommunikáció, webdesigner, pénzügy területen). Amennyiben a jelentkezők szerették volna önéletrajzaikat leadni önkénteseinknél, azt is megtehették, illetve a még bizonytalankodókat vagy akinek elfogyott a kinyomtatott cv-je az email-es jelentkezést ajánlottuk. Alapvető feladatunk az önkéntesség elterjesztése, akár mint szakmai tapasztalatszerzési lehetőség, akár mint kapcsolatépítési lehetőség, a fiatalok számára mindenképpen hívogatólag hat.

Az idén tavasszal 12. alkalommal megrendezett HVG Állásbörzén több, mint százhúsz kiállítónak az ötezret is meghaladó képzés- és állásajánlata várta az érdeklődőket a SYMA Rendezvényközpontban. A 13 125 online előregisztrált álláskereső közül majdnem 11 300-an keresték fel a helyszínen is a kiállító cégeket, képzési intézményeket. Mindkét napon rengeteg álláskeresést támogató program, előadás, tanácsadás várta az érdeklődőket a szervezőknek köszönhetően.

A munkakeresők és a munkaadók minél hatékonyabb egymásra találására törekvő állásbörze elérte célját, hiszen számtalan elégedett, névjegykártyákkal és prospektusokkal gazdagodó látogatót lehetett látni. A legtöbb standnál folyamatosan váltották egymást a munkakeresők, illetve időnként az is előfordult, hogy egy-egy kiállítóhoz oda se lehetett férni.

Alapítványunk óriási sikerként könyvelte el, hogy majd kétszáz érdeklődő fordult meg standunknál, közülük több mint 40 pályakezdő vagy még felsőfokú tanulmányait folytató fiatal jelentkezett valamelyik gyakornoki programunkba. Öröm volt megtapasztalni azt, hogy az önkéntességre, mint társadalmi felelősségvállalásra a fiatal pályakezdők kifejezetten nyitottak és vállalkozó szelleműek, illetve hasznos befektetésnek tekintik már karrierjük elején.

Összegezve:

12 önkéntesünk összesen 72 munkaórát töltött a rendezvényen,
az állásbörzét több mint 11.200-an látogatták meg személyesen,
közel 200 érdeklődő fordult meg standunknál, akik közül
43-an adták be önéletrajzát.

MediaGo HVG Allasborze csoportkep 20130227

MediaGo HVG Allasborze erdeklodok2 20130227

MediaGo HVG Allasborze stand 20130227

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem