szechenyi terv

Életpálya Nap - Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola

MediaGo Kozma Lajos Faipari Szakkozepiskola 20130415 Banyai Balazs2

Időpont: 2013. 04. 15.
Időtartam: 13:20 – 14:30
Helyszín: Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola
Cím: 1041 Budapest, Deák Ferenc utca 40.

Előkészületek

13:15-kor érkeztek meg az Alapítvány önkéntesei az iskolába, ahol Wildanger Krisztina fogadott minket, aki egyben a kapcsolattartónk is volt. Körülbelül 5 percet vett igénybe az előadás helyszínéül szolgáló terem berendezése.

Előadás

A rendezvényt Gerzsényi Melinda, Alapítványunk kuratóriumi elnöke nyitotta meg. Elmondta, miről nem fog, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap. Felhívta az összegyűlt közel nyolcvan diák figyelmét arra, hogy mennyire fontos a munkakeresés során a tapasztalat, amit különböző nyári munkák, diákmunkák, szakmai gyakorlatok során tudnak elsajátítani. Egy interaktív játék keretében a tanulóknak lehetőségük volt kifejteni véleményüket arról, hogy bizonyos dolgokat (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, életkor, tapasztalat, stb.) mennyire tartanak fontosnak az álláskeresés során. Ezután beszélt az önkéntesség fontosságáról, ami szintén nagyon jó lehetőség arra, hogy a diákok kipróbálják magukat különböző területeken és ezek a tapasztalatok lényegesek az önbizalom növelésében is.
A program következő előadója Bányai Balázs volt, aki egy saját faipari vállalkozást vezet, Bányai Bútorok néven. Beszélt arról, hogy milyen kihívásokkal kell és kellett megküzdenie az évek során a vállalkozás sikeréért és arról, hogy milyen lehetőségek állnak egy fiatal pályakezdő rendelkezsére ezen a területen. Elmondta azt, hogy mennyire fontos a szakmai tapasztalat megszerzése fiatal korban és saját életútján keresztül szemléltette, hogy milyen fontos kihasználni az elénk táruló lehetőségeket.
Az eseményt Gerzsényi Melinda zárta, aki saját életútját elmesélve mutatta be a hallgatóságnak azt, hogy legyenek céltudatosak és nyitottak, valamint nagyon fontos, hogy tűzzenek ki maguk elé konkrét célokat, amelyeket meg tudnak valósítani.

Tapasztalatok

A diákok nagyon érdeklődőek voltak. Az iskola speciális profilja biztos pontot jelent az ott tanulóknak és ennek alapján sokaknak már konkrét pályaválasztási terveik voltak. Reméljük, hogy tanácsainkkal segíthettük őket, hogy elégedetten távozzanak.

MediaGo Kozma Lajos Faipari Szakkozepiskola 20130415 Banyai Balazs4

MediaGo Kozma Lajos Faipari Szakkozepiskola 20130415 Wildanger Krisztina

MediaGo Kozma Lajos Faipari Szakkozepiskola 20130415 diakok3

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem