szechenyi terv

Életpálya Nap - Fekete István Általános Iskola és Szakiskola

MediaGo Fekete Istvan Altalanos Iskola es Szakiskola diakok 20121203 Eletpalya

Időpont: 2012. 12. 03.
Időtartam: 08:00-15:00
Helyszín: Fekete István Általános Iskola és Szakiskola
Cím: 2230 Gyömrő, Deák Ferenc u. 26.

Előkészületek

10:00-kor érkeztek meg az Alapítvány önkéntesei a Gimnáziumba, ahol Kostenszky Gábor Igazgatóhelyettes Úr fogadott minket, aki egyben a kapcsolattartónk volt. Körülbelül háromnegyed órát vett igénybe az előadás helyszínének a berendezése a kijelölt osztályteremben.

Előadás

A előadást 11:05 és 11:50 között tartottuk meg. A rendezvényt Béres Szilárd, Alapítványunk önkéntes előadója nyitotta meg, aki felvezetésként beszélt arról, miről nem szól, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap, majd egy interaktív játék segítségével a diákokat arról kérdezte meg, hogy bizonyos tényezőket (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, kapcsolatok, stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés kapcsán.
A következő előadást Tóbiásné Hanusz Ildikó tartotta meg a Munkaügyi Központ helyi kirendeltségének képviseletében, aki több mint két évtizedes tapasztalatát osztotta meg a hallgatósággal. Fölvázolta munkahelyének főbb tevékenységi köreit, illetve hasznos információkkal szolgált a pályakezdéshez.
A másik előadó Bessenyei Péterné, az OTP Bank gyömrői fiókvezetője volt, aki röviden ismertette a bank múltját, jelenjét, piacvezető szerepének mibenlétét. Saját életútján keresztül világította meg a diákoknak, mi kell ahhoz, hogy valaki ezen a területen sikeresen dolgozzon és szakmailag fejlődjön: nyitottság, céltudatosság, tettrekészség. Mint elmondta, náluk a pályakezdők számára sem reménytelen az elhelyezkedés.
Az előadás végén újabb játék következett: ismét Béres Szilárd ragadta magához a szót, a tanulóknak pedig lehetőségük volt véleményt nyilvánítani arról, mihez szeretnének kezdeni szakvizsgájuk után. Az utolsó percekben kötetlen beszélgetés alakult ki, néhány felmerülő kérdés megválaszolására maradt még idő.

Tapasztalatok

Meglepően meleg fogadtatásban részesültünk, vendéglátóink szendviccsel, pogácsával, teával vártak minket, továbbá az előkészületek során is minden segítséget megadtak. A diákok érkezése is rendkívül szervezett volt, az előadás utolsó perceiben őszinte érdeklődő kérdéseik rávilágítottak arra, hogy sok a bizonytalan tanuló, akiket érezhetően sikerült megnyugtatni.

MediaGo Gyomro Fekete Istvan Altalanos Iskola es Szakiskola Besenyei Peterne 2121203 Eletpalya

MediaGo Gyomro  Fekete Istvan Altalanos Iskola es Szakiskola Hajdu Andras 20121203 Eletpalya

MediaGo Gyomro Fekete Istvan Altalanos Iskola es Szakiskola Beres Szilar 20121203 Eletpalya

MediaGo Gyomro  Fekete Istvan  Altalanos Iskola es Szakiskola kozonseg 20121203 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem