szechenyi terv

Életpálya Nap - Madách Imre Gimnázium

MediaGo Vac Madach Imre Gimnazium Hosko Monika 20121205 Eletpalya

Időpont: 2012. 12. 05.
Időtartam: 10:50-12:40
Helyszín: Madách Imre Gimnázium
Cím: 2600 Vác, Brusznyai utca 4.

Előkészületek

10:20-kor érkeztek meg az Alapítványunk önkéntesei a váci Madách Imre Gimnáziumba, ahol Piroska István az iskolai kapcsolattartó és Újlaki Tibor megbízott igazgató helyettes fogadott minket. Körülbelül fél órát vett igénybe a stand és az előadás helyszínének a berendezése az aulában.

Előadás

Az előadást 10:50 és 11.35 között tartottuk meg. A rendezvényt Gerzsényi Melinda, Alapítványunk kuratóriumi elnöke nyitotta meg, aki felvezetésként beszélt arról, miről nem szól, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap, bemutatta a Munkaügyi Központot, illetve azt hogy ők miben tudnak segíteni a végzős diákoknak. Arra ösztönözte hallgatóit, hogy minél előbb igyekezzenek rájönni, hogy milyen céljaik vannak az életben, miket szeretnének elérni, hiszen csak így lehetséges a tudatos és sikeres karriertervezés. Végül egy interaktív játék segítségével arról kérdezte meg az összegyűlt diákokat, hogy bizonyos tényezőket (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, kapcsolatok, stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés kapcsán.
A következő előadást Hoskó Mónika és Gergelyné H. Irén, a váci OTP Bank képviselői tartották. Hoskó Mónika a szakmai gyakorlatok és nyári munkák fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen e tevékenység során olyan tapasztalatokat gyűjthetnek a diákok, melyek segítik a későbbi elhelyezkedésüket. Gergelyné H. Irén a saját életútját mesélte el, mely a nyomozói vágyálmoktól a banki szféráig vezetett, ebből a példából pedig erőt és bizalmat nyerhettek a diákok.

Az előadássorozatot Alapítványunk önkéntese Paczuk Péter zárta, aki egy interaktív játék keretében a diákok érettségi utáni céljairól, terveiről érdeklődött.

Stand

Az előadás után önkénteseink az információs standnál folytatták munkájukat. Ide vártunk mindenkit, akinek kérdése merült föl az elhangzottakkal kapcsolatban, illetve kíváncsi volt arra, milyen szolgáltatásokat tud még igénybe venni Alapítványunk által.

Tapasztalatok

Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy nagy számban jelentek meg a végzős diákok a rendezvényen, még a rossz közlekedési viszonyok ellenére is. Az előadást érdeklődve figyelték a tanulók és a játékokban is aktívan részt vettek. Külön boldogság volt számunkra, hogy néhány diák jelezte, hogy szívesen eljönnének Alapítványunkhoz egy külön és sokkal részletesebb karrier tanácsadásra. Reméljük, hogy az előadóink beszámolói és elmondott tapasztalatai segítségül lesznek a végzősök számára az előttük álló nagy döntések meghozatalában.

MediaGo Vac Madach Imre Gimnazium diakok 20121205 Eletpalya

MediaGo Vac Madach Imre Gimnazium Horvath Edit 20121205 Eletpalya

MediaGo Vac Madach Imre Gimnazium kozonseg 20121205 Eletpalya

MediaGo Vac  Madach Imre Gimnazium Ujlaki Tibor 20121205 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem