szechenyi terv

Életpálya Nap - Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium

MediaGo Prohaszka Ottokar Katolikus Gimnazium Budakeszi diakok 2 20121217 Eletpalya

Időpont: 2012. 12. 17.
Időtartam: 12:00-16:00
Helyszín: Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium
Cím: 2092, Budakeszi, Széchenyi út 141.

Előkészületek

Délben találkozott az Alapítvány három önkéntese a gimnáziumban, ahol Jámbor Erzsébet igazgatóhelyettes, az iskolai kapcsolattartó fogadott minket. Az előkészületek körülbelül háromnegyed órát vettek igénybe: berendeztük az előadások helyszínéül szolgáló osztálytermet, és beüzemeltük a technikát. Az előadók 12:25-12:40 között érkeztek meg.

Előadás

Két előadást tartottunk: az elsőt (12:50-től) a két tizenegyedikes osztálynak, a másodikat (13:50-től) a két tizenkettedikes osztálynak.
A rendezvényt Béres Szilárd, Alapítványunk önkéntes mentora nyitotta meg, aki lendületes stílusával könnyedén szólította meg és kötötte le közönségét. Először elmondta, hogy miről nem fog szólni, illetve hogy miről fog szólni az Életpálya Napi előadása, röviden bemutatta a a másik két előadót, majd egy interaktív játékkal a diákokat is bevonta. A játék során a tanulók színes kártyákkal jelezhették azt, hogy bizonyos tényezőket (önéletrajz, motivációs levél, kor, végzettség, kapcsolatok, nyelvtudás, megjelenés, tapasztalat stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés kapcsán.
Ezután Huszárné Várkonyi Ágnes, az OTP Bank budakeszi fiókjának vezetője saját életútján keresztül vázolta föl, hogyan lehet akár vargabetűk után is szorgalommal és alázattal sikeres karriert felépíteni. Bemutatta a bankszektorban rejlő lehetőségeket és kihívásokat, valamint magát az OTP Bankot is.
A másik meghívott önkéntes előadó dr. Pálvölgyi Benedek volt a Felsőfokon.hu képviseletében, aki a tudatos karrierépítésre hívta fel a figyelmet, szintén saját példájával alátámasztva. Elmesélte, hogyan élte meg a munka vagy tanulás csapdáját, s hogyan tört ki belőle. A vállalkozókedv, valamint a kitartás fontossága hangsúlyos szerepet kapott az előadásban. Dr. Pálvölgyi Benedek arra biztatta a diákokat, hogy legyenek innovatív gondolataik, ne féljenek a kudarctól, s tegyenek meg mindent álmaik megvalósításáért.

Stand

Az előadás után önkénteseink az információs standnak is kialakított osztályteremben folytatták munkájukat. Ide vártunk mindenkit, akinek kérdése merült föl az elhangzottakkal kapcsolatban, illetve kíváncsi volt arra, milyen szolgáltatásokat tud még igénybe venni Alapítványunk által. A standhoz csatlakoztak hozzánk az előadók is. Itt a megszokottnál csekélyebb számú volt a közönségünk, de az érdeklődők láthatóan választ kaptak kérdéseikre.

Tapasztalatok

Tapasztalataink szerint sok volt az olyan bizonytalan diák, aki még nem rendelkezik konkrét elképzelésekkel arra vonatkozólag, hogy hol szeretne továbbtanulni, illetve mik a tervei a közeljövőre nézve. Voltak azért ellenpéldák is szép számmal: többen már most tudatosan tervezik karrierjüket, mi több, már konkrét lépéseket is tettek az ügyben. Rendkívül örömteli volt, hogy igen nagy arányban végeztek konstruktív önkéntes munkát a diákok, s szinte mind nyitottak voltak arra, hogy ezen jó szokásukat a jövőben is megtartsák.

MediaGo Prohaszka Ottokar Katolikus Gimnazium Budakeszi Dr Palvolgyi Benedek 20121217 Eletpalya

MediaGo Prohaszka Ottokar Katolikus Gimnazium Budakeszi Huszarne Varkonyi Agnes 20121217 Eletpalya

MediaGo Prohaszka Ottokar Katolikus Gimnazium Budakeszi Huszarne Varkonyi Agnes oklevel 20121217 Eletpalya

MediaGo Prohaszka Ottokar Gimnazium Budakeszi Jambor Erzsebet 20121217 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem