szechenyi terv

Életpálya Nap - Móricz Zsigmond Gimnázium

MediaGo Moricz Zsigmond Gimnazium Szentendre Gerzsenyi Melinda 2 20121219 Eletpalya

Időpont: 2012. 12. 19.
Időtartam: 09:00-13:00
Helyszín: Móricz Zsigmond Gimnázium
Cím: 2000 Szentendre, Kálvária út 16.

Előkészületek

Reggel 9-re ért az Alapítvány három önkéntese a gimnáziumba, ahol Kónya Noémi igazgatóhelyettes, az iskolai kapcsolattartó fogadott minket. Megkönnyítette a dolgunkat, hogy az iskolatechnikusa és egy önkéntes diák már előkészítette a hangosítást és a projektort, így kényelmes tempóban is könnyedén be tudtuk rendezni az előadás helyszínéül szolgáló aulát.

Előadás

Az előadásra a tizenegyedikes és a tizenkettedikes évfolyamot vártuk: közel száz diák jelent meg.
A rendezvényt Gerzsényi Melinda, Alapítványunk kuratóriumi elnöke nyitotta meg, aki lendületes stílusával könnyedén szólította meg és kötötte le közönségét. Először elmondta, hogy miről nem fog szólni, illetve hogy miről fog szólni az Életpálya Napi előadása.
A folytatásban játék következett: tanulók színes kártyákkal jelezhették azt, hogy bizonyos tényezőket (önéletrajz, motivációs levél, kor, végzettség, kapcsolatok, nyelvtudás, megjelenés, tapasztalat stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés során. Alapítványunk kuratóriumi elnöke – aki maga is ebben a gimnáziumban végzett – megosztott néhány személyes történetet tanulmányairól, pályaválasztásáról és útkereséséről.
Szó volt még a választható továbbtanulási irányokról és várható kifutásaikról, valamint az önkéntesség és a közösségi szolgálat fontosságáról. Zárásképp újabb játék következett: ez alkalommal érettségi utáni terveikről kellett nyilatkozniuk a diákoknak interaktív módon.

Stand

Az előadás után önkénteseink kialakítottak egy információs standot az előadás helyszínéül is szolgáló aulában. Ide vártunk mindenkit, akinek kérdése merült föl az elhangzottakkal kapcsolatban, illetve kíváncsi volt arra, milyen szolgáltatásokat tud még igénybe venni Alapítványunk által. Itt már csekély volt az érdeklődők száma, de a hozzánk forduló diákok kielégítő választ kaptak kérdéseikre.

Tapasztalatok

Tapasztalataink szerint akadt jó pár olyan bizonytalan diák, aki még nem rendelkezik konkrét elképzelésekkel arra vonatkozólag, hogy hol szeretne továbbtanulni, illetve mik a tervei a közeljövőre nézve. Voltak azért ellenpéldák is szép számmal: többen már most tudatosan tervezik karrierjüket, mi több, már konkrét lépéseket is tettek az ügyben. Örömteli volt a szívélyes fogadtatás a tanárok részéről: többen is nyitottak arra, hogy a tanulók a folytatásban felkeressenek minket, esetleg mi őket személyes pályaválasztási tanácsadás céljából.

MediaGo Moricz Zsigmond Gimnazium Szentendre diakok 20121219 Eletpalya

MediaGo Moricz Zsigmond Gimnazium Szentendre Gerzsenyi Melinda 20121219 Eletpalya

MediaGo Moricz Zsigmond Gimnazium Szentendre diaksag 20121219 Eletpalya

MediaGo Moricz Zsigmond Gimnazium Szentendre Konya Noemi Gerzsenyi Melinda 20121219 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem