szechenyi terv

Életpálya Nap - Madách Imre Gimnázium, Budapest

MediaGo Alapitvany Madach Imre Gimnazium Budapest 2012 12 21 diakok Eletpalya

Időpont: 2012. 12. 21.
Időtartam: 8:00-13:00
Helyszín: Madách Imre Gimnázium
Cím: 1073, Budapest, Barcsay utca 5.

Előkészületek

7:45-kor érkeztek meg az Alapítvány önkéntesei a Gimnáziumba, ahol Tátrai Tímea, az iskolai kapcsolattartónk fogadott minket. Körülbelül fél órát vett igénybe a stand kialakítása és az előadás helyszínének a berendezése a kijelölt előadóteremben.

Előadás

A előadást 8:15 és 8:55 között tartottuk meg. A rendezvényt Béres Szilárd, Alapítványunk önkéntes előadója nyitotta meg, aki felvezetésként beszélt arról, miről nem szól, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap, majd egy interaktív játék segítségével a diákokat arról kérdezte meg, hogy bizonyos tényezőket (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, kapcsolatok, stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés kapcsán.
A előadást Horváth Orsolya folytatta, a Hilton képviseletében, aki a tudatos karrierépítésre hívta fel a figyelmet, személyes példáin keresztül. Bemutatta a szállodaiparban rejlő lehetőségeket és kihívásokat, valamint magát a Hilton Budapestet is. Külön kiemelte a gyakornokság fontosságát, hiszen ő is a Hilton gyakornoki programjának elvégzését követően kapott állást a cégnél.
A következő előadó László István volt, aki az OTP Bank Király utcai fiókjától érkezett, és arról beszélt, hogy mennyire fontos a tudatos karriertervezés, valamint bemutatta magát az OTP Bankot is.

Stand

Az előadás követő négy tanórában önkénteseink az információs standnál folytatták munkájukat, melynek keretében négy szekciót alakítottak ki (személyiség teszt, továbbtanulás, álláskeresés, tudatos karrierépítés-tanácsadás a jövőbeli terveket illetően) és a diákok érdeklődési területüktől függően válthattak a csoportok között.

Tapasztalatok

Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy az óriási számban érdeklődő diákoknak sikerült a változatosnál változatosabb kérdéseire felelnünk. Nagyon izgalmas volt, hogy először osztottuk fel így szekciókra a hosszú ideig tartó standolást, és az érdeklődők ahhoz a csoporthoz mehettek, ahol kérdésük volt, és nyíltan kérdezhettek bármit, attól kezdve, hogy mi az kredit, egészen addig, hogy milyen támogatást remélhetnek jövőbeli vállalkozásuk beindításához.

MediaGo Alapitvany Madach Imre Gimnazium Budapest 2012 12 21 Horvath Orsolya Eletpalya

MediaGo Alapitvany Madach Imre Gimnazium Budapest 2012 12 21 Laszlo Istvan Eletpalya

MediaGo Alapitvany Madach Imre Gimnazium Budapest 2012 12 21 Eletpalya

MediaGo Alapitvany Madach Imre Gimnazium Budapest 2012 12 21 Tatrai Timea Beres Szilard Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem