szechenyi terv

Életpálya Nap - Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium

MediaGo Foti Nepmuveszeti Szakkozep Szakiskola es Gimnazium Vidane torok Beatrix

Időpont: 2013. 01.10.
Időtartam: 11:00 - 16:00
Helyszín: Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium
Cím: 2153 Fót, Vörösmarty tér 2.

Előkészületek

11:30-kor érkeztek meg az Alapítvány önkéntesei az iskolába, ahol Nagyné Mikula Katalin igazgatóhelyettes asszony fogadott minket, aki egyben a kapcsolattartónk volt. Körülbelül fél órát vett igénybe az előadás helyszínének a berendezése a kijelölt osztályteremben.

Előadás

Az előadást 13:00 és 13:45 között tartottuk meg. A rendezvényt Gerzsényi Melinda, Alapítványunk kuratóriumi elnöke nyitotta meg, aki felvezetésként beszélt arról, miről nem szól, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap, majd egy interaktív játék segítségével a diákokat arról kérdezte meg, hogy bizonyos tényezőket (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, kapcsolatok, stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés kapcsán.
A következő előadást Vidáné Török Beatrix tartotta meg a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ képviseletében, aki ismertette a Munkaügyi Központ szolgáltatásait, hasznos weboldalakat mutatott be és pályaorientációs tanácsadást nyújtott a diákoknak. Előadása során kihangsúlyozta a Közösségi szolgálat és önkéntesség fontosságát.
Vidáné Török Beatrix után Sulyok Tamás következett, ő a Zsigmond Király Főiskola képviseletében tartott előadást. Ismertette a főiskola kínálatát és főbb előnyeit, miközben fölhívta a diákok figyelmét a tudatos és átgondolt döntések fontosságára – a felsőoktatási intézménybe való jelentkezés során éppúgy, mint a tanulmányok végzése alatt. Előadása során kihangsúlyozta a kapcsolatok és az iskolai közösségi életben való részvétel fontosságát.
Zárásként ismét Alapítványunk kuratóriumi elnöke következett: bemutatta az önkéntesmunka előnyeit, valamint saját életútján keresztül az önmegvalósításba vetett hit fontosságát.

Stand

Az előadás után önkénteseink az információs standnál folytatták munkájukat. Ide vártunk mindenkit, akinek kérdése merült föl az elhangzottakkal kapcsolatban, illetve kíváncsi volt arra, milyen szolgáltatásokat tud még igénybe venni Alapítványunk által. 16:00-kor bontottuk le a standot és hagytuk el az iskolát.

Tapasztalatok

Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy az összes végzős osztály képviseltette magát a rendezvényen. Leginkább az előadások álltak az érdeklődés középpontjában. Reméljük, hogy meghívott előadóink beszámolói, prezentációi gondolatébresztőként hatnak a diákokra, és segítségül lesznek az előttük álló nagy döntések meghozatalában.

MediaGo Foti Nepmuveszeti Szakkozep Szakiskola es Gimnazium Vidane torok Beatrix2

MediaGo Foti Nepmuveszeti Szakkozep Szakiskola es Gimnazium 20130110 Sulyok Tamas

MediaGo Foti Nepmuveszeti Szakkozep Szakiskola es Gimnazium 20130110 Nagyne Mikula Katalin

MediaGo Foti Nepmuveszeti Szakkozep Szakiskola es Gimnazium 20130110 gyerekek

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem