szechenyi terv

Életpálya Nap - Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium

MediaGo Eletpalya Weores Sandor Altalanos Iskola es Gimnazium Budavari Beata 20130114

Időpont: 2013. 01. 14.
Időtartam: 10:30-14:30
Helyszín: Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Cím: 1098 Budapest, Toronyház u. 21.

Előkészületek

10:30-kor érkezett meg Alapítványunk az önkénteseivel a Gimnáziumba, ahol Budavári Beáta megbízott igazgatónő fogadott minket, aki a kapcsolattartónk is volt. Körülbelül fél órát vett igénybe az előadás helyszínének a berendezése és a sajtó tájékoztatása a kijelölt osztályteremben.

Előadás

Két előadást tartottunk 11:15 és 12:15 órai kezdettel, külön a 12. és külön a 11. évfolyamos diákoknak. A rendezvényt Hernádi Boldizsár, Alapítványunk önkéntese nyitotta meg, aki felvezetésként beszélt arról, miről nem szól majd, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap. Kitért az önismeret és a tudatos tervezés fontosságára, annak érdekében, hogy a diákok sikerrel küzdjék le a továbbtanulással kapcsolatos akadályokat, valamint, hogy ne a nehézségeket lássák meg, hanem a lehetőségeket. Majd egy interaktív játék segítségével a diákokat arról kérdezte meg, hogy bizonyos tényezőket (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, kapcsolatok, stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés kapcsán. Hangsúlyozta az önkéntességben rejlő lehetőségeket úgy az önismeret, mint a gyakorlatszerzés terén.
A következő előadást Sulyok Tamás tartotta meg a Zsigmond Király Főiskola képviseletében. Bemutatta a felsőoktatási intézmény kínálatát és főbb előnyeit, miközben fölhívta a diákok figyelmét, hogy igyekezzenek a legtöbbet kihozni a főiskolai évekből. Konkrétan kiemelt több önkéntes lehetőséget, - úgymint a főiskolai rádió vagy szociológiai kutatás a Sziget Fesztiválon - amelyek nem csupán tapasztalathoz, kapcsolati tőkéhez juttathatják a fiatalokat, de ezen felül az önéletrajzba bekerülve növelhetik az elhelyezkedés esélyét is.
Az OTP részéről Őz Lászlóné Zsuzsa felhívta a figyelmet arra, hogy a tanulás nem áll meg a diploma átvételével, hiszen a sikeres munkához elkerülhetetlen a folyamatos ismeretbővítés. Az OTP terjeszkedéséhez véleménye szerint a dolgozóik rendszeres továbbképzése is hozzájárult. Saját példáján mutatta be, hogy szorgalmas munkával miként lehet karriert építeni.

Stand

A második előadással egy időben önkénteseink az információs standnál folytatták munkájukat. Ide vártunk mindenkit, akinek kérdése merült fel az elhangzottakkal kapcsolatban, illetve kíváncsi volt arra, milyen szolgáltatásokat tud még igénybe venni Alapítványunk által. 14:30-kor bontottuk le a standot és hagytuk el az iskolát.

Tapasztalatok

Nagy örömünkre szolgált, hogy a diákok aktívan részt vettek az előadás interaktív játékaiban, kiderült, hogy többeket komolyan foglalkoztat a életpálya ívük körültekintő megtervezése. Az iskola kiemelt nyelvi és művészeti képzése során külön hangsúlyt fektet az önismeret fejlesztésére, így az előadáson hallottak összecsengtek az iskola célkitűzéseivel. Bízunk benne, hogy meghívott előadóink élményszerű beszámolói, prezentációi arra indítják a diákokat, hogy komolyabban elgondolkodjanak, milyen területeken próbálhatnák ki magukat és segítségül lesznek az előttük álló nagy döntések meghozatalában. A kilenc önkéntes részvételével zajló rendezvény a Ferencváros TV figyelmét is felkeltette, akik helyszíni riporttal vették ki részüket a program népszerűsítéséből.

MediaGo Eletpalya Weores Sandor Altalanos Iskola es Gimnazium Sulyok Tamas 20130114

MediaGo Eletpalya Weores Sandor Altalanos Iskola es Gimnazium Hernadi Boldizsar 20130114

MediaGo Eletpalya Weores Sandor Altalanos Iskola es Gimnazium 20130114 gyerekek

MediaGo Eletpalya Weores Sandor Altalanos Iskola es Gimnazium Oz Laszlone Zsuzsa 20130114

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem