szechenyi terv

Életpálya Nap - Fodor József Szakközépiskola és Gimnázium

MediaGo Fodor Jozsef Szakkepzo Iskola es Gimnazium Gerzsenyi Melinda 2013 01 18 Eletpalya

Időpont: 2013.01.18.
Időtartam: 10:00-13:00
Helyszín: Fodor József Szakképző Iskola és Gimnázium
Cím: 1214 Budapest, Tejút utca 12.

Előkészületek

10 órakor érkeztünk meg – az Alapítvány önkéntesei - az iskolába, ahol Petrovich Zsuzsanna fogadott minket, aki a kapcsolattartónk volt. Az órák közti szünetben került sor az előadás helyszínének berendezésére az osztályteremben, valamint a stand kialakítására az iskola folyosóján.

Előadás

A előadást 10:50 és 11:35 között tartottuk meg. A rendezvényt Gerzsényi Melinda, Alapítványunk kuratóriumi elnöke nyitotta meg. Miután felvázolta a diákok számára, hogy miről is fog szólni az elkövetkezendő pár óra és milyen segítségeket tudnak majd kérni az önkéntesektől, egy interaktív játék keretében a diákok azon véleményéről érdeklődött. Olyan tényezőkre kérdezett rá, mint pl. hogy az önéletrajzot, megjelenést, kapcsolatokat, életkort mennyire tartják fontosnak a munkakeresés kapcsán. A kuratóriumi elnök előadásában kitért arra is, hogy mennyire fontos és hasznos tapasztalatokkal szolgálhat egy-egy önkéntes programban való részvétel, továbbá arra buzdította a diákokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot önkéntes szervezetekkel, alakítsanak ki intézményükben iskolai közösségi szolgálatot. Olyan tippeket és hasznos tanácsokat is adott a diákoknak, melyek révén könnyebben boldogulhatnak majd a jövőben.
A következő előadás nyitányában Szilágyi Eszter a diákok érettségi utáni továbbtanulási vagy munka terveiről érdeklődött. Az összegyűlt érdeklődők a ZSKF oktatójától egy olyan egy beszámolót hallgathattak meg, mely a felsőoktatás fontosságán túl alapos bepillantást engedett a gazdasági és kommunikációs képzések területére, valamint hogy ezek kiknek ajánlhatók, illetve milyen területeken lehet elhelyezkedni ezekkel a képzettségekkel.

Stand

Az előadás után önkénteseink kialakították az információs standot az iskola folyosóján. Ide vártunk mindenkit, akinek kérdése merült fel az elhangzottakkal kapcsolatban, illetve kíváncsi volt arra, milyen szolgáltatásokat tud még igénybe venni Alapítványunk által: lehetőség volt önéletrajz tanácsadásra, kötetlen beszélgetésre a meghívott előadókkal, de készültünk informatív szóróanyagokkal is.

Tapasztalatok

Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy az Életpálya napon résztvevő diákok érdeklődők és lelkesek voltak. Szívesen és őszintén válaszoltak az előadók által feltett kérdésekre is, és később a stand helyszínén is bátran fel merték tenni azokat a kérdéseket, melyek foglalkoztatták őket a jövőjükkel kapcsolatban.

MediaGo Fodor Joszef Szakkepzo Iskola es Gimnazium diakok 2013 01 18 Eletpalya

MediaGo Fodor Jozsef Szakkepzo Iskola es Gimnazium Petrovich Zsuzsanna 2013 01 18 Eletpalya

MediaGo Fodor Jozsef Szakkepzo Iskola es Gimnazium stand 2013 01 18 Eletpalya

MediaGo Fodor Jozsef Szakkepzo Iskola es Gimnazium Szilagyi Eszter 2013 01 18 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem