szechenyi terv

Életpálya Nap - Novus Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

MediaGo Eletpalya Novus Gimnazium Szakkozepiskola es Ala

Időpont: 2013. 01. 24.
Időtartam: 10:00-12:00
Helyszín: Novus Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Cím: 1097 Budapest, Vágóhíd utca 31-33.

Előkészületek

9:30-kor érkezett meg Alapítványunk az önkénteseivel a Gimnáziumba, ahol Gránát Ágnes igazgató fogadott minket. Körülbelül fél órát vett igénybe az előadás helyszínéül szolgáló előadóterem berendezése.

Előadás

Az előadást 10:00 és 12:00 között tartottuk meg. A rendezvényt Gerzsényi Melinda, Alapítványunk kuratóriumi elnöke nyitotta meg, aki felvezetésként beszélt arról, miről nem fog, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap, majd egy interaktív játék segítségével a diákokat arról kérdezte meg, hogy bizonyos tényezőket (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, kapcsolatok, stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés kapcsán. Kitért az önismeret és a tudatos tervezés fontosságára, annak érdekében, hogy a diákok sikerrel küzdjék le a továbbtanulással kapcsolatos akadályokat, valamint, hogy ne a nehézségeket lássák meg, hanem a lehetőségeket.
A következő előadónk Milosevits Mirkó Milán előadóművész volt. Saját életútján keresztül bemutatta a diákoknak, miképp lehet elérni egyre magasabb szinteket a művészet terén. Előadásában kitért az egyéni célok, a tudatosság, a művészet szeretetére és a kitartás fontosságára. Felhívta a figyelmet a kapcsolatok kiépítésére és egyben azok ápolására is. Mindemellett elengedhetetlen a művészet szempontjából a lélek és a tudat összhangja.

Stand

Az előadások után önkénteseink az információs standnál folytatták munkájukat. Ide vártuk azokat a diákokat, akiknek kérdése merült fel az elhangzottakkal kapcsolatban, illetve kíváncsi volt arra, milyen szolgáltatásokat tud még igénybe venni Alapítványunk által. 12:00-kor bontottuk le a standot és hagytuk el az iskolát.

Tapasztalatok

Nagy örömünkre szolgált, hogy a diákok nem csak az interaktív játékokban vettek részt aktívan, hanem a művészettel kapcsolatos előadásba is bekapcsolódtak kérdéseikkel. Az iskola kiemelt művészeti képzése során külön hangsúlyt fektet az önismeret fejlesztésére, így az előadáson hallottak összecsengtek az iskola célkitűzéseivel. Bízunk benne, hogy meghívott előadónk élményszerű beszámolója, tapasztalatai s meglátásai arra sarkallják a diákokat, hogy komolyabban elgondolkodjanak, milyen területeken próbálhatnák ki magukat és segítségül lesznek az előttük álló nagy döntések meghozatalában.

MediaGo Eletpalya Novus Gimnazium Szakkozepiskola es Ala 2

MediaGo Eletpalya Novus Gimnazium Szakkozepiskola es Alapfoku Mu

MediaGo Eletpalya Novus Gimnazium  Szakkozepiskola es Alapfoku M

MediaGo-Eletpalya Novus Gimnazium Szakkozepiskola es Alapfoku Mu

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem