szechenyi terv

Életpálya Nap - Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola

MediaGo Berzeviczy Gergely Ket Tanitasi Nyelvu Kozgazdasagi Szakkozepiskola Reiter Agota 2013 02 07 Eletpalya

Időpont: 2013. 02. 07.
Időtartam: 12.00-15.00
Helyszín: Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola
Cím: 1047 Budapest, Baross utca 72.

Előkészületek

12.00 órakor értek az Alapítvány önkéntesei a gimnáziumba. Koronkáné Járai Annamária, az iskola igazgatónője fogadott minket. Az előadás helyszínéül szolgáló előadóterem berendezése körülbelül negyed órát vett igénybe.

Előadás

Életpálya Napunk a végzős évfolyam két osztályát érintette. Két előadást tartottunk 12.35 és 13.30 órai kezdettel. A rendezvényt Hernádi Boldizsár, Alapítványunk önkéntese nyitotta meg, majd felkonferálta a rendezvény első előadóját.
Tollas Attila „Én-marketing" előadásából emelt ki az Életpálya Napot érintő részleteket. Beszélt munkájáról és saját életútjáról. Előadása során arra sarkallta a diákokat, hogy vegyék kezükbe életük irányítását, legyenek kitartóak és kreatívak annak érdekében, hogy sikeressé válhassanak. Kihangsúlyozta az önálló alkotások, az egyediség és saját célok fontosságát.
A következő előadást ismét Hernádi Boldizsár nyitotta meg. Elmondta, miről nem fog, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap. Kitért a tudatos tervezés és az önismeret fontosságára. Felhívta a figyelmet arra, hogy az életben felmerülő problémákat kihívásként és feladatként kezeljék a diákok. Ezután egy interaktív játék keretében arról szavazhattak a tanulók, hogy bizonyos tényezők (önéletrajz, motivációs levél, életkor, tudás, tapasztalat, stb.) szerintük mennyire fontosak a munkakeresés során. Kiemelte az önkéntesség fontosságát és a benne rejlő lehetőségeket is, hiszen a diákok így nemcsak a szakmai tudásukat képesek bővíteni, hanem sok pozitív élménnyel is gazdagodhatnak.

Ezt követően Reiter Ágota, az OTP Bank IV. kerületi fiókjának képviseletében köszöntette a diákokat. Mesélt saját életútjáról, azaz hogyan készült tudatosan a banki szférában történő elhelyezkedésre. Elmondta, mit kellett tennie azért, hogy megvalósuljon a kitűzött célja. Biztatta a diákokat, hogy vegyenek részt a bankok által kínált szakma gyakorlatokban, hiszen ezáltal nemcsak a megfelelő szakmai tudást tudják elsajátítani, hanem karrierépítési lehetőség is nyílik számukra.
Végül ismét Hernádi Boldizsár következett, aki egy zárójátékkal színesítette az előadást: a diákok az érettségi utáni céljaikat (továbbtanulás, önkéntesség, munkába állás, stb.) fejezhették ki a színes papírok segítségével.

Stand

Az előadások után önkénteseink az információs standnál folytatták munkájukat. Ide vártuk azokat a diákokat, akiknek kérdése merült fel az elhangzottakkal kapcsolatban, illetve kíváncsi volt arra, milyen szolgáltatásokat tud még igénybe venni Alapítványunk által. 15:00-kor bontottuk le a standot és hagytuk el az iskolát.

Tapasztalatok

Örömmel tapasztaltuk, hogy az Életpálya Nap mindkét előadóját komoly érdeklődés fogadta és lekötötték a tanulók figyelmét a magas színvonalú prezentációk. Az előadók által feltett kérdések nyomán azt tapasztaltuk, hogy még mindig akad olyan diák, aki nem tudja, mit szeretne elérni, bizonytalan a saját jövőjét illetően.

MediaGo Berzeviczy Gergely Ket Tanitasi Nyelvu Kozgazdasagi Szakkozepiskola Tollas Attila 2013 02 07 Eletpalya

MediaGo Berzeviczy Gergely Ket Tanitasi Nyelvu Kozgazdasagi Szakkozepiskola Koronkane Jarai Annamaria 2013 02 07 Eletpalya

MediaGo Berzeviczy Gergely Ket Tanitasi Nyelvu Kozgazdasagi Szakkozepiskola Hernadi Boldizsar 2013 02 07 Eletpalya

MediaGo Berzeviczy Gergely Ket Tanitasi Nyelvu Kozgazdasagi Szakkozepiskola diakok 2013 02 07 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem