szechenyi terv

Életpálya Nap - Ady Endre Gimnázium

MediaGo Ady Endre Gimnazium Katonane Mayer Katalin 2013 02 08 Eletpalya

Időpont: 2013. 02. 08.
Időtartam: 11:00 – 13:30
Helyszín: Ady Endre Gimnázium
Cím: 1139 Budapest, Röppentyű utca 62.

Előkészületek

10:45 – kor érkezett meg Alapítványunk az önkénteseivel a Gimnáziumba, ahol Bőgel Zsuzsanna a 11. évfolyam egyik osztályának osztályfőnöke fogadott minket. Körülbelül negyed órát vettek igénybe az előkészületek az előadás helyszínén.

Előadás

Életpálya Napunkon két 11. évfolyamos osztály vett részt. Előadásunk 11 órakor kezdődött és 45 percig tartott. A rendezvényt Gerzsényi Melinda, Alapítványunk kuratóriumi elnöke nyitotta meg. Felvázolta a diákok számára, hogy miről fog szólni az előadás. Azután pedig egy interaktív játék vette kezdetét, amelyben a diákok véleményére voltunk kíváncsiak. Szavazással foglalhattak állást arról, hogy szerintük mennyire fontos a munkakeresés során pl. az önéletrajz, a motivációs levél, vagy a tapasztalat. A folytatásban szó volt az önkéntesség és a tapasztalat fontosságáról, valamint, hogy a diákok próbáljanak meg tenni magukért és használják ki az eléjük táruló lehetőségeket. Ennek példájaként a kuratórium elnöke elmondta saját életútját, illetve tapasztalatait. Arra buzdította a diákokat, hogy ismerjék meg magukat minél jobban, és tűzzenek ki maguk elé célokat.
A rendezvény utolsó részében ismét interaktív játék következett. A diákoknak ezúttal arról kellett szavaznia, hogy mit szeretnének tenni az érettségi után (továbbtanulás, utazás, munka...stb.)
A rendezvény zárásaként Gerzsényi Melinda hangsúlyozta, hogy a kitűzött célok eléréséhez aktívan kell munkálkodni és nyitottan kell élni a világban, valamint használják ki a lehetőséget, vegyék fel a kapcsolatot önkéntes szervezetekkel.

Stand

Az előadás után önkénteseink a rendezvény helyszínén kialakított információs standnál várták az érdeklődőket. A standnál a diákok választ kaphattak a felmerülő kérdéseikre az elhangzottakkal és Alapítványunkkal kapcsolatban, valamint készültünk informatív szóróanyagokkal is.

Tapasztalatok

Az osztályok nagyon lelkesen hallgatták az előadást. 11. évfolyamos osztályok lévén még nem alakultak ki konkrét pályaválasztási tervek, de több tanuló már biztos volt választásában. A standnál érdeklődő diákok választ kaptak a felmerülő kérdéseikre és reméljük, hogy tanácsainkkal segíthettük őket, hogy elégedetten távozzanak.

MediaGo Ady Endre Gimnazium Gerzsenyi Melinda 2013 02 08 Eletpalya

MediaGo Ady Endre Gimnazium diakok3 2013 02 08 Eletpalya

MediaGo Ady-Endre Gimnazium diakok 2013 02 08 Eletpalya

MediaGo Ady Endre Gimnazium diakok2 2013 02 08 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem