szechenyi terv

Életpálya Nap - Arany János Általános Iskola és Gimnázium

MediaGo Arany Janos Altalanos Iskola es Gimnazium Aszodi Judit 2013 02 20 Eletpalya

Időpont: 2013. 02. 20.
Időtartam: 12.45 - 14.45
Helyszín: Arany János Általános Iskola és Gimnázium
Cím: 1124 Budapest, Meredek utca 1.

Előkészületek

Alapítványunk önkéntesei 12.45-kor érkeztek meg a gimnáziumba, ahol Aszódi Judit Igazgatóhelyettes fogadott minket. Az előadás helyszínéül szolgáló Arany Terem berendezése körülbelül 20 percet vett igénybe.

Előadás

A rendezvényt Hernádi Boldizsár, Alapítványunk önkéntese nyitotta meg. Elmondta, miről nem fog szólni, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap. Felhívta az összegyűlt közel száz diák figyelmét arra, hogy mire kell figyelni munkakereséskor: mik az elkerülendő hibák és melyek azok a tulajdonságok, amelyek megléte elengedhetetlen a sikerhez. Egy interaktív játék keretében a tanulóknak lehetőségük volt kifejteni véleményüket arról, hogy bizonyos dolgokat (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, életkor, tapasztalat, stb.) mennyire tartanak fontosnak az álláskeresés során. Alapítványunk önkéntese ezután beszélt az önkéntesség fontosságáról, valamint a gyakornoki munkalehetőségekről is.
Az előadás második felében Schleer Tamás, az Internfish alapító-tulajdonosa osztotta meg tapasztalatait és tanácsait a jelenlévőkkel. Saját életútján keresztül szemléltette, mennyit számít az alapos önismeret és a rövid- és középtávú célok kitűzése. Rávilágított arra, hogy érdemes küzdeni az álmok megvalósításáért és nem szabad visszariadni az elutasításoktól.

Stand

Az előadás után standdal vártuk az érdeklődőket. Már az interaktív játék során fölmerült, hogy kevesen tudják, mi az motivációs levél, így az önéletrajz jó megírása mellett ennek elkészítéséhez is tudtunk hasznos tanácsokat adni. Sikerese előadása után többen érdeklődtek Schleer Tamásnál is.

Tapasztalatok

Az előadás helyszínéül szolgáló Arany Teremben profin elő volt készítve a technika (laptop, projektor, hangosítás). Örömmel tapasztaltuk, hogy a jelenlévő diákok szinte mindegyike végzett már önkéntes munkát korábban, éppen ezért fogékonyak voltak ez irányú tájékoztatónk iránt.

MediaGo Arany Janos Altalanos Iskola es Gimnazium diakok2 2013 02 20 Eletpalya

MediaGo Arany Janos Altalanos Iskola es Gimnazium diakok 2013 02 20 Eletpalya

MediaGo Arany Janos Altalanos Iskola es Gimnazium Hernadi Boldizsar 2013 02 20 Eletpalya

MediaGo Arany Janos Altalanos Iskola es Gimnazium Schleer Tamas 2013 02 20 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem