szechenyi terv

Életpálya Nap - Széchenyi István Gimnázium

MediaGo Szechenyi Istvan Gimnazium diakok2 2013 02 22 Eletpalya

Időpont: 2013.02.22.
Időtartam: 9:50 – 10:35
Helyszín: Széchenyi István Gimnázium
Cím: 1118 Budapest, Rimaszombati utca 2-4.

Előkészületek

9:30 – kor érkezett meg Alapítványunk az önkénteseivel a Gimnáziumba, ahol Farkas Gábor, tanulmányi igazgatóhelyettes fogadott minket. Körülbelül tizenöt percet vettek igénybe az előkészületek az előadás helyszínéül szolgáló osztályteremben.

Előadás

Az Életpálya Nap előadását Hernádi Boldizsár nyitotta meg. Miután röviden felvázolta, hogy miről fog szólni az előadás, pár inspiráló, frappáns idézettel csinált kedvet a diákoknak a továbbiakhoz. Beszélt a hallgatóknak arról, mennyire fontos, hogy célokat tűzzenek ki maguk elé, tervezzék meg mit szeretnének elérni a jövőben és tegyenek is lépéseket ezekért, illetve éljenek a kínálkozó lehetőségekkel. Majd felsorolta, hogy melyek azok a tulajdonságok (céltudatosság, tudatos tervezés, alapos önismeret) amelyekkel jó ha rendelkeznek a diákok ahhoz, hogy sikeresen elhelyezkedhessenek a munka világában. Az Alapítvány önkéntese ezután egy interaktív játék keretében a tanulók azon véleményéről érdeklődött, hogy bizonyos dolgokat (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, tapasztalat, stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés kapcsán. Az Alapítvány képviselője prezentációjában kiemelte az önkéntesség fontosságát, akár mint szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget is.
A következőkben Zentai Alíz saját karrierívének és életpályájának felvázolásán keresztül mutatott példát a tanulóknak arra vonatkozóan, hogy egy gyakornoki program sikeres elvégzése után, illetve a diploma megszerzésének másnapján hogyan kaphatnak állásajánlatot egy nagynevű szállodalánctól. A Hilton képviselőjeként pedig rövid bepillantást is engedett a szállodavezetés mindennapjaiba.

Tapasztalatok

Örömmel vettük, hogy programunk iránt a sajtó képviselői is érdeklődtek és az Alapítvány mentorával, Béres Szilárddal egy nagyobb lélegzetvételű interjút is készítettek az Újbuda Televízió képviselői. Ugyan az előadás közben a diákok kicsit megszeppentek a kamera látványától, mégis úgy érezzük sikerült egy barátságos és inspiratív légkört kialakítani számukra.

MediaGo Szechenyi Istvan Gimnazium Farkas Gabor 2013 02 22 Eletpalya

MediaGo Szechenyi Istvan Gimnazium Hernadi Boldizsar 2013 02 22 Eletpalya

MediaGo Szechenyi Istvan Gimnazium Zentai Aliz2 2013 02 22 Eletpalya

MediaGo Szechenyi Istvan Gimnazium Zentai Aliz 2013 02 22 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem