szechenyi terv

Életpálya Nap - Széchenyi István Gyakorló Kereskedelmi Szakközépiskola

MediaGo Szechenyi Istvan Gyakorlo Kereskedelmi Szakkozepiskola Dosa Laszlone 2013 02 25 Eletpalya

Időpont: 2013. 02. 25.
Időtartam: 13.25-15.00
Helyszín: Széchenyi István Gyakorló Kereskedelmi Szakközépiskola
Cím: 1088 Budapest,
Vas utca 9-11.

Előkészületek

13:00-ra érkeztek meg Alapítványunk önkéntesei a Szakközépiskolába, ahol Dósa Lászlóné, az iskolai kapcsolattartó fogadott minket. Körülbelül tizenöt percet vettek igénybe az előkészületek az előadás helyszínéül szolgáló osztályteremben.

Előadás

Életpálya Napunkat Paczuk Péter, Alapítványunk önkéntese nyitotta meg. Röviden elmondta, hogy miről nem fog szólni, illetve hogy miről fog szólni az előadás. Ezután egy interaktív játék keretében arról szavazhattak a tanulók, hogy bizonyos tényezők (önéletrajz, motivációs levél, életkor, tudás, tapasztalat, stb.) szerintük mennyire fontos a munkakeresés során. Felhívta a figyelmet arra, hogy az életben felmerülő problémákat kihívásként és feladatként kezeljék a diákok. Kiemelte az önkéntesség fontosságát és a benne rejlő lehetőségeket is, hiszen a diákok így nemcsak a szakmai tudásukat tudják bővíteni, hanem pozitív élményekkel, kapcsolatokkal is gazdagodhatnak.
A előadás folytatásában Szilágyi Eszter a Zsigmond Károly Főiskola képviseletében abban segített a diákoknak, hogy jobban átláthassák a főiskolák és egyetemek szakirányainak kínálatát. Bővebben kitért arra, hogy a gazdasági területen belül milyen szakirányokat lehet választani, milyen jellegű tantárgyakra kell számítani és kiknek ajánlhatóak ezek a területek.
Az Életpálya Nap folytatásban Vidáné Török Beatrix, a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának a képviselője szólt a jelenlévő diákokhoz.
Előadásában szó volt a Munkaügyi Központ által nyújtott szolgáltatásokról, különböző képzési lehetőségekről, külföldi munkavállalásról, továbbá ismertette ezen területekre való részvételi feltételeket.

Tapasztalatok

Örömmel tapasztaltuk, hogy az Életpálya Nap összes előadóját komoly érdeklődés fogadta és lekötötték a tanulók figyelmét a magas színvonalú prezentációk. Az előadás során feltett kérdések válaszai alapján azt tapasztaltuk, hogy még mindig akad olyan diák, aki bizonytalan a saját jövőjével kapcsolatosan.
Mindenképp úgy gondoljuk, hogy nagy segítséget nyújtottunk nekik ezzel az előadással és a tanácsokkal.

MediaGo Szechenyi Istvan Gyakorlo Kereskedelmi Szakkozepiskola diakok2 2013 02 25 Eletpalya

MediaGo Szechenyi Istvan Gyakorlo Kereskedelmi Szakkozepiskola diakok 2013 02 25 Eletpalya

MediaGo Szechenyi Istvan Gyakorlo Kereskedelmi Szakkozepiskola Vidane Torok Beatrix 2013 02 25 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem