szechenyi terv

Életpálya Nap - Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola

Leovey Klara Kozgazdasagi Szakkozepiskola es Szakiskola Varkonyi Piroska 2013 02 26 Eletpalya

Időpont: 2013. 02. 26.
Időtartam: 13:15 – 14:00
Helyszín: Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola
Cím: 1096 Budapest, Vendel utca 1.

Előkészületek

12:50-kor érkeztek meg az Alapítvány önkéntesei az iskolába, ahol Várkonyi Piroska, a 11-es diákok osztályfőnöke fogadott minket, aki egyben a kapcsolattartónk is volt. Körülbelül 20 percet vett igénybe az előadás helyszínéül szolgáló díszterem berendezése.

Előadás

A rendezvényt Paczuk Péter, Alapítványunk önkéntese nyitotta meg. Elmondta, miről nem fog, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap. Felhívta az összegyűlt közel száz diák figyelmét arra, hogy mire kell figyelni munkakereséskor: mik az elkerülendő hibák és melyek azok a tulajdonságok, amelyek megléte elengedhetetlen a sikerhez. Egy interaktív játék keretében a tanulóknak lehetőségük volt kifejteni véleményüket arról, hogy bizonyos dolgokat (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, életkor, tapasztalat, stb.) mennyire tartanak fontosnak az álláskeresés során. Ezután beszélt az önkéntesség fontosságáról, valamint a gyakornoki munkalehetőségekről is.
A program következő előadója Dombrádi Krisztián volt, aki a Zsigmond Király Főiskola képviseletében beszélt a hallgatósághoz. Mesélt arról, hogy milyen kihívások érték és hogyan birkózott meg velük, amikor annyi idős volt, mint a rendezvényen résztvevő diákok. Kiemelte, hogy a társas kapcsolataink kialakítása során fontos egymás támogatása, elismerése és inspirációja annak érdekében, hogy a kitűzött céljainkat elérhessük. Felhívta a figyelmet az önmegismerés folyamatára és ezzel együtt az egyéni készségek és kompetenciák fejlesztésére. A hatékony tanulás érdekében jó megoldásnak bizonyul, ha a kitűzött célokat követve aprólékos munkával bővítjük ismereteinket egy adott témában.

Stand

Önkénteseink az információs standnál várták az érdeklődő diákokat, ahol informatív szóróanyag is a rendelkezésükre állt. A stand lehetőséget biztosított a tanulóknak, hogy megismerjék az Alapítvány munkáját, egyúttal választ kapva felmerülő kérdéseikre. Önkénteseink az önismereti és pályaválasztási kérdésekben adtak segítséget, valamint felhívták a figyelmet arra, hogy mennyire fontos megalapozni a későbbi munkaerőpiaci elhelyezkedést önkéntes munkával és szakmai gyakorlat vállalásával.

Tapasztalatok

A standnál érdeklődő diákoknak még nem voltak konkrét pályaválasztási terveik, éppen ezért sok kérdés merült fel részükről a továbbtanulással és a mostani oktatási helyzettel kapcsolatban. Reméljük, hogy tanácsainkkal segíthettük őket, hogy elégedetten távozzanak.

Leovey Klara Kozgazdasagi Szakkozepiskola es Szakiskola diakok 2013 02 26 Eletpalya

Leovey Klara Kozgazdasagi Szakkozepiskola es Szakiskola Paczuk Peter 2013 02 26 Eletpalya

Leovey Klara Kozgazdasagi Szakkozepiskola es Szakiskola stand 2013 02 26 Eletpalya

Leovey Klara Kozgazdasagi Szakkozepiskola es Szakiskola Dombradi Krisztian2 2013 02 26 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem