szechenyi terv

Életpálya Nap - Öveges József Szakközépiskola és Szakiskola

MediaGo Oveges Jozsef Szakkozepiskola es Szakiskola Husztine Csato Eva 20130228 Eletpalya.JPG.JPG

Időpont: 2013. 02. 28.
Időtartam: 9:50 – 10:35
Helyszín: Öveges József Szakközépiskola és Szakiskola
Cím: 1118 Budapest, Beregszász út 10.

Előkészületek

9:30-kor érkeztek meg az Alapítvány önkéntesei az iskolába, ahol Husztiné Csató Éva, a 12-es diákok osztályfőnöke fogadott minket, aki egyben a kapcsolattartónk is volt. Körülbelül 10 percet vett igénybe az előadás helyszínéül szolgáló ebédlő berendezése.

Előadás

A rendezvényt Paczuk Péter, Alapítványunk önkéntese nyitotta meg, aki felvezetésként beszélt arról, hogy miről nem, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap. Kitért az önismeret és a tudatos tervezés fontosságára annak érdekében, hogy a diákok sikerrel küzdjék le a továbbtanulással kapcsolatos akadályokat. Ezután egy interaktív játék keretében arról szavazhattak a tanulók, hogy bizonyos tényezők (önéletrajz, motivációs levél, életkor, tudás, tapasztalat, stb.) szerintük mennyire fontosak a munkakeresés során. Hangsúlyozta az önkéntességben rejlő lehetőségeket mind az önismeret, mind a gyakorlatszerzés terén, valamint beszélt a közösségi szolgálatról.
Az előadás második felében Schleer Tamás, az Internfish – Future Planner Development Kft. alapító-tulajdonosa osztotta meg tapasztalatait és tanácsait a jelenlévőkkel. Saját életútján keresztül szemléltette, mennyit számít az alapos önismeret és a rövid- és középtávú célok kitűzése. Rávilágított arra, hogy érdemes küzdeni az álmok megvalósításáért és nem szabad visszariadni az elutasításoktól.

Stand

Az előadás után standdal vártuk az érdeklődőket. Már az interaktív játék során fölmerült, hogy kevesen tudják, mi az motivációs levél, így az önéletrajz jó megírása mellett ennek elkészítéséhez is tudtunk hasznos tanácsokat adni. Sikeres előadása után többen érdeklődtek Schleer Tamásnál is.

Tapasztalatok

Az előadás helyszínéül szolgáló ebédlőben profin elő volt készítve a technika (laptop, projektor, hangosítás). Örömmel tapasztaltuk, hogy a jelenlévő diákok közül többen végeztek már önkéntes munkát korábban, éppen ezért fogékonyak voltak ez irányú tájékoztatónk iránt.

MediaGo Oveges Jozsef Szakkozepiskola es Szakiskola diakok1 20130228 Eletpalya

MediaGo Oveges Jozsef Szakkozepiskola es Szakiskola Paczuk Peter 20130228 Eletpalya.JPG

MediaGo Oveges Jozsef Szakkozepiskola es Szakiskola Schleer Tamas 20130228 Eletpalya.JPG

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem