szechenyi terv

Életpálya Nap - Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképzőiskola

MediaGo Kanizsay Dorottya Egeszsegugyi Szakkepzoiskola diakok 2013 03 01 Eletpalya

Időpont: 2013. 03. 01.
Időtartam: 08:30-10:30
Helyszín: Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképzőiskola
Cím: 1043 Budapest, Kassai utca 24/a

Előkészületek

08:15–kor érkeztek meg Alapítványunk önkéntesei az iskolába, ahol Cseresznyés Ibolya fogadott minket, aki egyben a kapcsolattartónk is volt. Az előkészületek körülbelül 15 percet vettek igénybe, az előadás helyszínéül szolgáló teremben.

Előadás

Életpálya Napunkon négy végzős osztály vett részt. Előadásunk 8:30-kor kezdődött és két tanórát vett igénybe. A rendezvényt Hernádi Boldizsár, Alapítványunk önkéntese nyitotta meg. Felvázolta a diákok számára, hogy miről fog szólni és miről nem fog szólni a mai előadás. Beszélt az önismeret, a céltudatosság, a nyitottság, a tervszerűség fontosságáról és arról, hogy mennyire fontos, hogy a diákok kipróbálhassák magukat, akár önkéntes módon, szakmai gyakorlat vagy diákmunka formájában. Ezt követően egy interaktív játék vette kezdetét, amelyben a diákok elmondhatták véleményüket. Szavazással foglalhattak állást arról, hogy szerintük mennyire fontos a munkakeresés során pl. az önéletrajz, a motivációs levél, vagy a tapasztalat.
9 órakor kezdődött Hencz Bence, a DIWA Personalservice munkatárásának előadása, aki a cég bemutatása mellett beszélt a nyelvtanulás fontosságáról és a munkaerőpiac elvárásairól, abban a tekintetben, hogy milyen követelményeket támaszthatnak a cégek a jelölttel szemben például egy külföldi állás kapcsán. Hangsúlyozta a jó önéletrajz és motiváció levél, valamint a megfelelő szakmai tapasztalat szerepét.

Stand

Előadónk és önkénteseink az információs standnál várták az érdeklődő dákokat, ahol informatív szóróanyag is a rendelkezésükre állt. A stand lehetőséget biztosított a diákoknak, hogy megismerjék az Alapítvány munkáját és választ kaphattak felmerülő kérdéseikre. Előadónk ismét felhívta a figyelmet a nyelvismeret hasznosságára a munkavállalás során.

Tapasztalatok

Mivel a diákok már rendelkeztek konkrét továbbtanulási tervekkel, ezért nem merült fel ezzel kapcsolatos kérdés. Hangsúlyosabban kerültek előtérbe a szakmai gyakorlattal és önkéntességgel kapcsolatos kérdések. Az érdeklődő diákok választ kaptak a felmerülő kérdéseikre és úgy gondoljuk, hogy tanácsainkkal segítettünk nekik, hogy elégedetten távozhassanak.

MediaGo Kanizsay Dorottya Egeszsegugyi Szakkepzoiskola Hernadi Boldizsar 2013 03 01 Eletpalya

MediaGo Kanizsay Dorottya Egeszsegugyi Szakkepzoiskola diakok2 2013 03 01 Eletpalya

MediaGo Kanizsay Dorottya Egeszsegugyi Szakkepzoiskola Cseresznyes Ibolya 2013 03 01 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem