szechenyi terv

Életpálya Nap - Szily Kálmán Két tannyelvű Műszaki Középiskola, Szakiskola és Kollégium

Mediago Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Középiskola Szakiskola és Kollégium0 2

Időpont: 2013. 03. 04.
Időtartam: 09:40 – 10:25
Helyszín: Szily Kálmán Két tannyelvű Műszaki Középiskola, Szakiskola és Kollégium
Cím: 1097 Budapest, Timót utca 3.

Előkészületek

09:40 – kor érkeztek meg Alapítványunk önkéntesei az iskolába, ahol a bejáratnál fogadott minket az iskola kapcsolattartója. Pár perces előkészület után kezdhettük meg előadásunkat egy végzős osztály számára.

Előadás

Életpálya Napunk 09:40-től egy tanórán át tartott. Az előadást Pogány Csörsz, Alapítványunk önkéntese nyitotta meg. Bemutatta az alapítvány munkáját, és informatív szóróanyagokkal látta el a diákokat. Ezt követően egy interaktív előadást tartott. A diákokkal való beszélgetés során szó esett a tudatos karrierépítés fontosságáról, a jövőben rejlő kihasználható lehetőségekről, és a várható nehézségekről. Az előadó beszélt az önéletrajzok felépítéséről, és arról mit kell tenni ahhoz, hogy azok a munkáltatók számára fogadóképesek legyenek. A diákok sok érdekes kérdést tettek fel. Önkénteseink az önismereti és továbbtanulási kérdésekben nyújtottak segítséget. Felhívták a figyelmet arra, hogy fontos megalapozni a későbbi munkaerő piaci elhelyezkedést önkéntes munkával és szakmai gyakorlat vállalásával. Az előadás után a további érdeklődők személyre szabott tanácsokat kaphattak önkénteseinktől. Komoly érdeklődés mutatkozott önéletrajz írással, és továbbtanulással kapcsolatban.

Tapasztalatok

Örömmel tapasztaltuk, hogy az Életpálya Nap előadóját komoly érdeklődés fogadta és lekötötte a tanulók figyelmét az interaktív előadás. Az előadó által feltett kérdések során azt tapasztaltuk, hogy még mindig akad több olyan diák, aki bizonytalan a saját jövőjét illetően.

Mediago Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Középiskola Szakiskola és Kollégium0 3

Mediago Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Középiskola Szakiskola és Kollégium 1

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem