szechenyi terv

Életpálya Nap - Fodor József Szakközépiskola és Gimnázium 2014

Időpont: 2014.01.24.MediaGo Fodor Joszef Szakkepzo Iskola es Gimnazium Beres Szilard 2014 01 24 Eletpalya
Időtartam: 10:00-13:00
Helyszín: Fodor József Szakképző Iskola és Gimnázium
Cím: 1214 Budapest, Tejút utca 12.

Előkészületek


10-kor érkeztünk meg – az Alapítvány önkéntesei - az iskolába, ahol Petrovich Zsuzsanna, az iskolai kapcsolattartó fogadott minket. Az órák közti szünetben került sor az előadás helyszínének berendezésére az osztályteremben, valamint a stand kialakítására az iskola folyosóján.

 

Előadás


Az előadást Béres Szilárd a MediaGo Holding vezetője tartotta meg. Miután felvázolta a diákok számára, hogy miről is fog szólni az MediaGo Fodor Joszef Szakkepzo Iskola es Gimnazium diakok 2014 01 24 Eletpalyaelkövetkezendő pár óra és milyen segítségeket tudnak majd kérni az önkéntesektől, egy interaktív játék keretében a diákok véleményéről érdeklődött. Olyan tényezőkre kérdezett rá, mint pl. hogy az önéletrajzot, megjelenést, kapcsolatokat, életkort mennyire tartják fontosnak a munkakeresés kapcsán. Béres Szilárd előadásában kitért arra is, hogy mennyire fontos és hasznos tapasztalatokkal szolgálhat egy-egy önkéntes programban való részvétel, továbbá arra buzdította a diákokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot önkéntes szervezetekkel, alakítsanak ki intézményükben iskolai közösségi szolgálatot. Olyan tippeket és hasznos tanácsokat is adott a diákoknak, melyek révén könnyebben boldogulhatnak majd a jövőben.

Stand


Az előadás után önkénteseink kialakították az információs standot az iskola folyosóján. Ide vártunk mindenkit, akinek kérdése merült fel az elhangzottakkal kapcsolatban, illetve kíváncsi volt arra, milyen szolgáltatásokat tud még igénybe venni Alapítványunk által: lehetőség volt önéletrajz tanácsadásra, kötetlen beszélgetésre a meghívott előadókkal, de készültünk informatív szóróanyagokkal is.

Tapasztalatok


Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy az Életpálya napon résztvevő diákok érdeklődők és lelkesek voltak. Szívesen és őszintén MediaGo Fodor Joszef Szakkepzo Iskola es Gimnazium jatek 2014 01 24 Eletpalyaválaszoltak az előadó által feltett kérdésekre is, és később a stand helyszínén is bátran fel merték tenni azokat a kérdéseket, melyek foglalkoztatták őket a jövőjükkel kapcsolatban.

Összegzés


2 önkéntes
összesen 6 önkéntes munkaóra
50 résztvevő, 10 személyesen résztvevő diák

 

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem