szechenyi terv

Életpálya Nap - Harsányi János Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola

MediaGo Harsanyi Janos Szakkozepiskola es Szakiskola Hernadi Boldizsar stand2 20130408 eletpalya

Időpont: 2013. 04. 08.
Időtartam: 10:00 – 12:00
Helyszín: Harsányi János Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola
Cím: 1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 31.

Előkészületek

10 órakor érkeztek meg Alapítványunk önkéntesei a Harsányi János Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskolába, ahol Vitézné Németh Adrienn, az iskolai kapcsolattartó fogadott minket. Körülbelül tizenöt percet vettek igénybe a stand felépítése a folyosón.

Előadás

Két 45 perces előadást tartottunk: az elsőt egy marketinges, a másikat pedig egy szakiskolás tizenegyedikes osztálynak. Mindkét alkalom hasonló módon épült fel: Hernádi Boldizsár röviden bemutatta az Életpálya Program alapvető célkitűzéseit és az önkéntesség fontosságát, a folytatásban pedig az alapos önismeret, a célkitűzés, a tudatos tervezés és a tájékozódás fontosságáról beszélt. Alapítványunk önkéntes előadója kitért arra is, milyen egy jó önéletrajz és motivációs levél, valamint mi mindenre kell figyelni egy állásinterjún. Mindkét előadás lekötötte a diákokat, többen a hallottakon felbuzdulva keresték fel standunkat a szünetben.

Stand

Egy 10 és egy 15 perces szünetben vártuk standunknál a diákokat. Összesen 20-25 diák keresett meg minket: elsősorban az önéletrajz és a motivációs levél megírásában kértek tőlünk segítséget, de érdekelték őket a továbbtanulási lehetőségek és a diákmunkák is. Ketten még próbainterjúra is jelentkeztek Alapítványunknál.

Tapasztalatok

Örömmel vettük, hogy sokan érdeklődtek standunknál, illetve az előadásokat is általános figyelem övezte. Szóróanyagaink szépen fogytak, a diákokon kívül a tanárok is vittek tájékoztatókat. A továbbtanulási arány alapvetően stabil volt a tanulók körében, de néhányan – bő egy évvel az érettségi előtt – még mindig bizonytalanok, illetve nem hoztak végleses döntést.

MediaGo Harsanyi Janos Szakkozepiskola es Szakiskola Hernadi Boldizsar stand 20130408 eletpalya

MediaGo Harsanyi Janos Szakkozepiskola es Szakiskola Vitezne Nemeth Adrienn es Hernadi Boldizsar 20130408 eletpalya

MediaGo Harsanyi Janos Szakkozepiskola es Szakiskola Hernadi Boldizsar 1 20130408 eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem