szechenyi terv

Életpálya Nap - Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

Illyes Gyula Gimnazium es Közgazdasagi Szakközepiskola Gerzsenyi Melinda Gelencser Gabriella 20130528

Időpont: 2013. 05. 21. és 2013. 05. 28.
Időtartam: 13:45 – 15:15
Helyszín: Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola
Cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 162.

Előkészületek

Alapítványunk két alkalommal tartott Életpálya Napot az iskolában. Mindkét időpontban az önkéntesek fél kettőkor érkeztek meg a gimnáziumba, ahol Gelencsér Gabriella igazgatóhelyettes és iskolai kapcsolattartó fogadott minket. Az előadás helyszínéül szolgáló terem berendezése körülbelül negyedórát vett igénybe.

Előadás

Az Életpálya Napot Alapítványunk kuratóriumi elnöke, Gerzsényi Melinda nyitotta meg. Előadása elején elmondta, miről nem lesz szó és miről lesz szó a 45 percben. Röviden beszélt saját életútjáról, majd egy interaktív játék következett, amelynek keretében a tanulók véleményt formálhattak arról, hogy bizonyos tényezők (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, megjelenés, életkor stb.) mennyire fontosak az álláskeresés során.
Ezután Alapítványunk önkéntese, Hernádi Boldizsár következett. Kiemelte az önkéntesség fontosságát és bemutatta annak lehetőségeit. Felhívta a kilencedikes hallgatóság figyelmét arra, hogy használják az iskolai közösségi szolgálatot arra, hogy megismerjenek egy, az érdeklődésükkel megegyező világot.
Végül Szilágyi Eszter következett. A Budapesti Kommunikációs Főiskola és a Zsigmond Király Főiskola oktatója saját életútján keresztül világított rá arra, hogy nem baj, ha valaki nem biztos magában, esetleg irányt vált az élete: a lényeg szerinte az, hogy induljon el mindenki valamerre. A folytatásban ismertette a közgazdász képzés irányait és lehetőségeit, így a tanulók világos képet kaptak erről a területről.

A következő Életpálya Napon, Gerzsényi Melinda tartott előadást. Az elején elmondta, miről nem lesz szó és miről lesz szó az előadáson. Ezután egy interaktív játék következett, amelynek keretében a tanulók elmondhatták gondolataikat az önéletrajz írásról, motivációs levélről, nyelvtudás fontosságáról, megjelenésről, az életkor jelentőségéről stb.). Véleményt fogalmazhattak meg arról, hogy ezek a tényezők mennyire fontosak az álláskeresésnél. Az előadás során bemutatásra került az önkéntesség fontossága és annak lehetőségei. Az előadó felhívta a diákok figyelmét arra hogy mennyire fontos, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek, így megismerhetik azokat a területeket, amik igazán érdekesek számukra. Rávilágított arra, hogy nem baj, ha valaki nem biztos magában, esetleg irányt vált élete folyamán és más iránt fog érdeklődni. Fontos szerinte, hogy mindenki induljon el valamerre és aktívan vegyen rész saját életútjának alakításán.

Tapasztalatok

A viszonylag késői időpontok ellenére is komoly érdeklődés övezett minden előadást. Örömmel tapasztaltuk, hogy a fiatalok többsége már most tudatosan készül az érettségi utáni életre, s nem hogy nem rettennek vissza, hanem saját maguktól keresik az önkéntes munka, valamint a szakmai gyakorlat lehetőségét.

Illyes Gyula Gimnazium es Közgazdasagi Szakközepiskola Gerzsenyi Melinda Petruska Magdolna 20130528

Illyes Gyula Gimnazium es Közgazdasagi Szakközepiskola Hernadi Boldizsa 20130528

Illyes Gyula Gimnazium es Közgazdasagi Szakközepiskola Szilagyi Eszter Hernadi Boldizsar 20130528

Illyes Gyula Gimnazium es Közgazdasagi Szakközepiskola Szoroanyagok 20130528

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem