szechenyi terv

Életpálya Nap - Szterényi József Középiskola

MediaGo Szterenyi Jozsef Kozepiskoal Bogar Jozsefne Gerzsenyi Melinda 2013 04 18 Eletpalya

Időpont: 2013.04.18.
Időtartam: 10:15-13:30
Helyszín: Szterényi József Középiskola
Cím: 2200 Monor, Ipar u. 2.


Előkészületek

10:15-kor érkezett meg Alapítványunk az önkénteseivel a Középiskolába, ahol Bogár Józsefné, igazgatóhelyettes fogadott minket. Körülbelül 10 percet vettek igénybe az előkészületek az előadás helyszínéül szolgáló teremben.

Előadás

Az Életpálya Nap úgy épült fel, hogy két előadást tartottak meghívott előadóink, először a kereskedelem és marketing, majd az informatika szakirányos diákok számára.
Mindkét előadást Gerzsényi Melinda nyitotta meg. Röviden felvázolta, hogy miről is fog szólni a mai előadás, majd arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy mennyire fontos is az, hogy célokat tűzzenek ki maguk elé, és ezek fényében igyekezzenek tudatosan alakítani az életüket, ne pedig csak sodródjanak az árral. Ezek után az alapítvány kuratóriumi elnöke egy interaktív játék keretein belül a tanulók azon véleményéről érdeklődött, hogy bizonyos dolgokat (önéletrajz, motivációs levél, tapasztalat, tudás, megjelenés, életkor, stb.) mennyire tartanak fontosnak az álláskeresés kapcsán. Majd előadásainak záróakkordjaként saját karrierívének felvázolásán keresztül mutatta meg a diákok számára, hogy hogyan is lehet több teljesen különböző helyen szerzett tapasztalattal eljutni oda, ahol most tart.
Az előadások második részében Szilágyi Eszter a diákok érettségi utáni továbbtanulási vagy munka terveiről érdeklődött. Az összegyűlt érdeklődők mindkét óra keretében a ZSKF oktatójától egy olyan egy beszámolót hallgathattak meg, mely alapos bepillantást engedett mint a gazdasági és kommunikációs, mint pedig a gazdaságinformatikai képzések területére valamint, hogy ezek kiknek ajánlhatók, illetve milyen területeken lehet elhelyezkedni ilyen képzettségekkel.

Tapasztalatok

Örömmel tapasztalatuk, hogy a diákok többsége tisztában van vele, hogy szükségük van szakmai gyakorlatra és tapasztalatokra ahhoz, hogy ne érezzék „nyuszinak" magukat az első komoly állásinterjújukon.

MediaGo Szterenyi Jozsef Kozepiskoal diakok2 2013 04 18 Eletpalya

MediaGo Szterenyi Jozsef Kozepiskoal diakok3 2013 04 18 Eletpalya

MediaGo Szterenyi Jozsef Kozepiskoal Gerzsenyi Melinda 2013 04 18 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem