Beszámoló a 17. HVG Állásbörzéről

Az idén 17. alkalommal szeptember 23-24-én került megrendezésre a HVG Állásbörze a SYMA csarnokban. Ahogy az előző évekhez hasonlóan az idei őszi állásbörzét is rengeteg érdeklődő kísérte figyelemmel. A rendezvényen tapasztalt szakemberek és pályakezdők válogathattak közel 170 cég állásajánlatai közül. A cégek főként az SSC, a kereskedelem, az autógyártás, illetve a pénzügyi szolgáltatások területéről kerültek ki. Ezért elsősorban IT, mérnöki, műszaki, gazdasági, pénzügyi és nyelvtudást igénylő területre keresték leendő munkatársaikat. A legnagyobb állásközvetítő és munkaerő toborzó cégek állásajánlatait is megismerhették a résztvevők, illetve bekerülhettek az adatbázisukba.

A kétnapos börzén karrierépítéssel kapcsolatos előadásokat is meghallgathatnak az érdeklődők olyan témában, mint például CV írás, bértárgyalás, munkahely váltás, személyes márka építése. A résztvevők továbbá megismerkedhettek a munkaerő piac igényeivel és bővebb tájékoztatást szerezhettek az állásajánlatok és az egyes pozíciók követelményeivel kapcsolatban. Akik még jobban szerették volna munkaerő piaci esélyeiket növelni, személyre szabott tanácsadáson is részt vehettek. Több cég is szervezett többek között önéletrajz-, idegen nyelvi-, és kommunikációs tanácsadást. Ezenkívül a legbátrabbak tesztelhették, hogyan felelnének meg egy magyar vagy idegen nyelvű interjún, illetve próbanyelvvizsgát is lehetett tenni.

A MediaGo Alapítvány idén is képviselte magát nemcsak HR-es, hanem más területeken dolgozó lelkes kollégáival is. Munkatársaink sok hasznos információval látták el a gyakornoki munkát kereső hallgatókat és frissen végzett pályakezdőket. Idén a gyakornoki állások mellett két teljes állást is kínáltunk, amelyre a helyszínen is sok jelentkezés érkezett. Az egyik IT területre keres Junior PHP programozót a másik a Social media grafikus pozíciónk. Emellett részt vehettek a hozzánk látogatók önéletrajz és motivációs levél írásával kapcsolatos tanácsadásokon, amelyekről nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Hatalmas élmény és tapasztalat volt nekünk kiállítóknak az idei őszi állásbörze. Biztosak vagyunk abban is, hogy azok a látogatók is hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak, akik aktívan részt vettek a felkínált programokon és az érdekes előadásokon. Tavasszal újra várunk Benneteket a 18. HVG Állásbörzére! Addig is kedvcsinálóként nézzétek meg a TV2 videóját, amelyben mi is benne vagyunk!

 

 

         

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem