Első magyar önkéntesünk Írországban

A MediaGo Alapítvány az EVS programban nemcsak fogadó szervezetként, de küldő félként is szerepet vállal. Első önkéntesünk, Mester Péter egy éven keresztül az írországi Tullamore-ban, a St. Mary’s Youth and Community Centre-ben fogja segíteni a 7 és 20 év közti fiatalok szabadidejének minél hatékonyabb eltöltését. Ha kíváncsiak vagytok Peti tapasztalataira és élményeire, kövessétek nyomon a blogját, amelyet az alábbi linken érhettek el: http://tullamorenews.blogspot.ie/

peti2

Nemzetközi tudásmegosztás

Delphine és Ophélie megszervezte első nemzetközi találkozóját, amelyen Európa különböző országaiból érkezett fiatalok vitathatták meg véleményüket, oszthatták meg tapasztalataikat a fiatalok munkakeresésével kapcsolatban. A brainstorming az EVS projekten belül egy remek alkalomnak bizonyult az informális tanulásra. A találkozó során a fiatalok közelebbről megismerhették a más országokból érkezők véleményét, pontosabb képet kaphattak a munkaerő-piaci helyzetről Európa más területein. Delphine és Ophélie további találkozók szervezését tervezik, ahol más oldalról, más feladatok során szeretnék körüljárni a fiatalok munkakeresésének témáját.

                                 Project. Brainstorming 33 msolat                    Project. Brainstorming 43 msolat

Kutass velünk - Munkakeresés Európában

Az EVS program keretében önkénteseink, Delphine és Ophélie a „Képben vagyok! A nemzetközi munkakeresés tudásbázisa" című nagyszabású projektben vesznek részt. A kutatásban 18­- 30 év közötti, különböző nemzetiségű fiatalt kérdeznek meg az európai munkakeresés és elhelyezkedés témakörében. Minél több embert szeretnének elérni és bevonni a programba.

Amennyiben csatlakoznál ehhez az izgalmas nemzetközi kutatáshoz, ne habozz! A következő email címek bármelyikén elérheted a lányokat (bouin.ophelie@mediago.hu, montassier.delphine@mediago.hu). Ha többet is szeretnél megtudni a kutatásukról, akkor keresd fel a blogot, ahol erről írnak!

 

Bővebben...

Brainstorming

A MediaGo Alapítvány EVS önkéntesei kutatásukban az európai munkáltatói cégeket vették górcső alá egy brainstorming keretében szakmai vezetőjük, Márkus Anna támogatásával. Az ötletelés célja az volt, hogy egy hatékony és letisztult tervet építsenek fel munkájukban. Első lépésként a vizsgálati módszereket gyűjtötték össze, ezt követően pedig megvitatták a munkaadók megkeresésének és a
velük való kapcsolatfelvétel lépéseit. Fontos hangsúlyt fektettek magára a kommunikációs stratégiára is, hiszen ez kulcsfontosságú kérdés egy ilyen típusú kutatásban. Az eredményes kommunikációhoz természetesen az is hozzátartozik, hogy a megfelelő eszközökkel felkeltsék a cégek érdeklődését különböző módszerekkel és vizuális elemekkel, de ezt a lányok sem hagyták figyelmen kívül a megbeszélésen.

                                                   

  

"Nemzetközi önkéntesek, ha találkoznak"

"Nemzetközi önkéntesek, ha találkoznak" címmel ifjúsági találkozó került megrendezésre a várpalotai Ifiben a héten, amire Delphine-t és Ophelié-t is meghívták. A program azzal a céllal jött létre, hogy a magyar középiskolásoknak lehetőségük legyen első kézből megismerni az önkéntességgel járó feladatokat, élményeket és tapasztalatokat.

A rendezvény két részből állt. Délelőtt a középiskolások látogattak el az Ifibe, ahol személyesen találkozhattak spanyol, német, szerb, lett, román, olasz és francia EVS önkéntesekkel, akiknek pár ismerkedős feladatot követően feltehették a témával kapcsolatosan felmerülő kérdéseiket. Délután a nemzetközi csapat először a Thury-Várat tekintette meg, majd a rövid kirándulást követően egy kötetlen beszélgetéssel és élménycserével zárta a napot.

 

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem