Beszámoló a ’Get Ready 4 Youth Entrepreneurship’ római szemináriumról

gr4ye

Get Ready 4 Youth Entrepreneurship

Az október 21-26 megtartott római szeminárium a vállalkozáskészségek fejlesztése és vállalkozás tudat erősítése jegyében zajlott. A 'Get Ready 4 Youth Entrepreneurship' névre keresztelt esemény (azaz 'Készülj fel a fiatalok vállalkozására') részletesen tárgyalta a vállalkozás fogalmát, amely az elkövetkezendő 7 évben az EU fő prioritását élvezi.

A szeminárium résztvevőinek definíciója által a vállalkozás az ötletek megvalósítása és gyakorlattá tétele kreatívan és kockázatvállalással. Ezzel párhuzamosan fontos szerepet kapott az 'Entrepreneurial Learning' fogalma, mely a vállalkozáskészségek fejlesztésével kapcsolatosan tanulási folyamatot jelenti.

 

A vállalkozáskészségek fejlesztésére is természetesen a non-formális és tapasztalatokon keresztüli tanulás metodológia használatát támogatja az EU. A svéd szakember, Martin Lackéus beszámolt arról, hogy Svédországban sok fiatal indít vállalkozást tanulási célból, hogy kipróbálja milyen is vállalkozni, majd 1-2 évre rá megszünteti, és így tapasztalatokkal gazdagon indíthatja el saját vállalkozását.

Az elkövetkező 7 év így a kreativitás, kockázatvállalás, vállalkozás és munkahelyteremtés támogatása jegyében fog eltelni.

 

 

 

 

 

 

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem