EVS Kezdőknek

evs kreativ

KÉPZÉS
a Konszenzus Alapítvány által
a Fiatalok Lendületben Program
Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) alprogramjáról

Képzés időpontja: 2013. június 10.- 12.
Helyszín: Balatonföldvár, Pergola Panzió
Képzők: Kiss-Lukasik Tímea és Tornóczi Zsófia

A MediaGo Alapítvány önkéntesei részt vettek a Balatonföldváron megrendezett EVS kezdőknek című képzésen. A három napos tréningen rengeteg hasznos információt szereztek az Európai Önkéntes Szolgálatról, mely minden bizonnyal beépül szervezetünk életébe.

Az Európai Önkéntes Szolgálat révén fiatalok önkéntes munkát végezhetnek egy másik országban, a költségeik teljes fedezése mellett. Önkéntes munkájuk révén tapasztalatot szereznek, melyet hazájukban és küldő szervezetüknél kamatoztathatnak. Új impulzusokkal, ismeretekkel és kapcsolatokkal gazdagodnak az EVS önkéntesek, úgy hogy ez nem kerül pénzükbe, hiszen a program fedezi költségeit, szállást, ellátást, zsebpénzt biztosít.
A képzésen nemcsak az EVS lehetőségével, hanem az egész rendszerrel megismerkedtek a résztvevők.

A képzés fő célja az volt, hogy a részvevőket bevezesse az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretein belül megvalósuló projektek tervezésébe, előkészítésébe, megvalósításába, értékelésébe és utánkövetésébe. Megismerhették az egész EVS folyamatot a pályázástól a lezárásig, emellett lehetőségük nyílt a személyes konzultációra, amikor feltehették kérdéseiket a szakértőknek.

Az Európai Önkéntes Szolgálat téma szinte kimeríthetetlen, de további témakörként szó volt a külföldi partnerszervezetekkel illetve részvevőkkel való együttműködésről és az EU-s pályázati források hatékony felhasználásáról is. A képzésen átadott tudásanyag átfogó és komplex volt, ami kezdő EVS szervezeteknél mindig jól jön.

Alapítványuk egyik önkéntese így vélekedett a három napos balatoni képzésről:

„Kellemes csalódás volt számomra a képzés, mert kötött és formális képzésre számítottam, ezzel szemben egy teljesen interaktív és játékos tapasztalatcserén vettem részt. Jó volt a társaság és nagyon sok új nézőpontot ismertem meg az önkéntességgel kapcsolatban. Különösen tetszett, hogy jó gyakorlatokat is mutattak be nekünk."

Egy résztvevő szerint:

„Külön köszönet a képzőknek, akik a tudásmegosztást élvezetes módon teremtették meg és a gyakorlati ismeretekre valamint a mindennapi példákra helyezték a hangsúlyt, ezzel téve igencsak maradandóvá az élményt."

EVS kepzes kezdoknek kiscsoport      EVS kepzes kezdoknek teljes csoport       EVS kepzes kezdoknek kor

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem