Kreatív Álláskeresés Workshop - Sajtóközlemény 2012.12.21

Kreatív álláskeresési módszerek a fiatalok foglalkoztatásának javítása érdekében

A MediaGo Alapítvány Kreatív Álláskeresés Workshop sorozat záró alkalmára került sor december 19-én. A „Kreatívan és merészen, avagy hogyan kerül a CV a WC-be" című előadáson Papp Ákos elmesélte merész álláskereső akcióját.

Papp Ákos Szloboda Lászlóval együtt igencsak kreatív módon került be egy nagymenő New York-i reklámügynökséghez. A hamburgi Miami Ad School végzős diákjai voltak, amikor előrukkoltak eszelős ötletükkel. Összeállították portfóliójukat és elhelyezték a számukra szimpatikus cégek mosdójában. Kilenc reklámügynökség WC-jébe kérezkedtek be a legkülönbözőbb sztorikkal és becsempészték Toilet Book nevű kreatív önéletrajzukat. A kilencből hat ügyvezető behívta őket interjúra, végül a BBDO ajánlatát fogadták el. Jelenleg art directorként és szövegíróként dolgoznak különböző izgalmas projekteken a BBDO-nál.
A Kreatív Álláskeresés Workshopon bemutatta a Toilet Book-ot és az állást, amit akciójukkal szereztek.

Bővebben...

Kreatív álláskeresés workshop - sajtóközlemény 2012.11.23

Workshop kreativitásra vágyó álláskeresőknek!

A MediaGo Közhasznú Alapítvány által szervezett Kreatív Álláskeresés Workshop sorozat megállíthatatlanul robog előre. Az októberi kezdés óta minden héten megrendezésre kerül egy program, ahol az érdeklődök kreatív álláskeresési technikákat ismerhetnek meg, olyan történeteket hallhatnak, amelyek egyedi, ötletes álláskeresést mesélnek el.

A MediaGo Alapítvány már hat sikeres workshopot tudhat maga mögött. A sikerességet bizonyító legnagyobb elismerés, hogy több visszajáró résztvevő is ellátogat az egyes alkalmakra illetve, hogy a visszajelzések szerint hasznosnak tartják az előadásokon szerzett információkat és tanácsokat.

A programsorozat különlegessége, hogy olyan előadókon keresztül mutat be kreatív, nem megszokott álláskeresési módszereket, akik már mertek merészet lépni. Saját példájuk által vezetik be a résztvevőket a dobozon kívüli gondolkodás sokszínű világába. Az érdeklődők megtanulhatták hogyan kell kezelni egy kínos interjúhelyzetet, hogyan érdemes felépíteni egy személyi brandet, miként kell összeállítani egy pályázati anyagot, hogyan kell tudatosan tervezni a karrierívet, miért jó egy állásbörzén részt venni és még briliáns nemzetközi példákból is inspirálódhattak.

Bővebben...

Kreatív Álláskeresés Workshop - Sajtóközlemény 2012.10.25

Kreatívan és merészen! - Kreatív álláskeresési módszerek pályakezdőknek

A MediaGo Közhasznú Alapítvány szervezésében 2012. október 24-én egyedülálló kezdeményezés indult útnak. Kreatív álláskeresési módszerek címmel 10 alkalmas programsorozat várja az érdeklődőket. A projekt célja, hogy különböző kreatív álláskeresési módszereket mutasson be pályakezdő fiataloknak ezzel segítve őket az elhelyezkedésben.

Általános probléma, hogy a fiatalok pályájuk elején nem elég tájékozottak azzal kapcsolatban, hogy mit válasszanak az előttük álló lehetőségek közül. Jellemző, hogy nincsenek határozott elképzeléseik a szakmai jövőjükkel kapcsolatban. Sokan már belefáradtak az álláskeresés mókuskerekébe és nem tudják, hogyan tűnhetnének ki a sok jelentkező közül. A MediaGo Alapítvány által szervezett programsorozat erre a problémára igyekszik megoldást találni.

Az október 24. és december 19. között megrendezésre kerülő workshopok sorozatát Tollas Attila, a Scotwork Magyarország konzultánsa és egyik vezető trénere nyitotta meg. Előadásában bemutatta 2008-ban megvalósított merész „én marketing" kampányát, mellyel megpályázott egy állást. Emellett számos nemzetközi példát is mutatott arra, hogy lehet egy egyszerű ötlettel álláshoz jutni. Története élénk kerekasztal-beszélgetésre és jó hangulatú tapasztalatcserére indította a résztvevőket. El lehet bármit érni azzal, ha szakítunk a hagyományokkal és kreatív módon fogunk hozzá egy álláskereséshez? Tudjuk azt, hogy ha sikeres lesz a módszerünk annak a megítélését egész életünkben a hátunkon kell cipelnünk? Sok más mellett ezek a kérdések merültek fel.

Bővebben...

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem