Kreatív álláskeresés workshop - sajtóközlemény 2012.11.23

Workshop kreativitásra vágyó álláskeresőknek!

A MediaGo Közhasznú Alapítvány által szervezett Kreatív Álláskeresés Workshop sorozat megállíthatatlanul robog előre. Az októberi kezdés óta minden héten megrendezésre kerül egy program, ahol az érdeklődök kreatív álláskeresési technikákat ismerhetnek meg, olyan történeteket hallhatnak, amelyek egyedi, ötletes álláskeresést mesélnek el.

A MediaGo Alapítvány már hat sikeres workshopot tudhat maga mögött. A sikerességet bizonyító legnagyobb elismerés, hogy több visszajáró résztvevő is ellátogat az egyes alkalmakra illetve, hogy a visszajelzések szerint hasznosnak tartják az előadásokon szerzett információkat és tanácsokat.

A programsorozat különlegessége, hogy olyan előadókon keresztül mutat be kreatív, nem megszokott álláskeresési módszereket, akik már mertek merészet lépni. Saját példájuk által vezetik be a résztvevőket a dobozon kívüli gondolkodás sokszínű világába. Az érdeklődők megtanulhatták hogyan kell kezelni egy kínos interjúhelyzetet, hogyan érdemes felépíteni egy személyi brandet, miként kell összeállítani egy pályázati anyagot, hogyan kell tudatosan tervezni a karrierívet, miért jó egy állásbörzén részt venni és még briliáns nemzetközi példákból is inspirálódhattak.

Az érdekes témákból még közel sem fogyott ki a MediaGo Alapítvány. Hátra van még 4+1 alkalom ahová továbbra is szívesen fogad érdeklődőket, álláskeresőket, pályakezdőket. Az elkövetkező workshopokon szó lesz a közösségi álláskeresésről, a gerilla önéletrajzról, a kapcsolatokon épülő karrierről, de betekintést nyerhetnek egy személyzeti tanácsadó cég kulisszatitkaiba is.
Az utolsó, plusz egy alkalomra Papp Ákos és Szloboda László érkezik New Yorkból. A két fiatal reklámszakember a Toilet Book elnevezésű projektjükről váltak híressé. Ez év márciusában egyedi ötlettel fogtak az álláskereséshez. Kilenc New York-i reklámügynökség mosdójába kérezkedtek be, ahol elhelyezték Toilet Book nevű portfóliójukat. Így megkapták az öt percüket, amiben az ügyvezető tudtára adhatták, hogy kik ők, mit tudnak és mit akarnak. Hatékony lépésnek bizonyult, hiszen a vezető nem a megszokott helyzetben az íróasztalánál, több száz jelentkezés között találkozott a fiúk pályázati anyagával. A december 19-i Kreatív Álláskeresés Workshopon személyesen mutatják be hajmeresztő akciójukat, mesélnek majd tapasztalataikról, az ötletelésről, a kivitelezésről és az eredményről.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a MediaGo Alapítvány csapata. A workshopok előzetes regisztrációval ingyenesen látogathatók. Az alkalmakra a MediaGo honlapján lehet jelentkezni.

A program az Európai Unió támogatásával a Mobilitás – Fiatalok Lendületben 1.2 Ifjúsági kezdeményezések keretén belül valósul meg.

Sajtókapcsolat: Bori Adrienn
Telefon: +36 20 277 9625
E-mail: workshop@mediago.hu

 

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem