Kreatív Álláskeresés Workshop - Sajtóközlemény 2012.12.21

Kreatív álláskeresési módszerek a fiatalok foglalkoztatásának javítása érdekében

A MediaGo Alapítvány Kreatív Álláskeresés Workshop sorozat záró alkalmára került sor december 19-én. A „Kreatívan és merészen, avagy hogyan kerül a CV a WC-be" című előadáson Papp Ákos elmesélte merész álláskereső akcióját.

Papp Ákos Szloboda Lászlóval együtt igencsak kreatív módon került be egy nagymenő New York-i reklámügynökséghez. A hamburgi Miami Ad School végzős diákjai voltak, amikor előrukkoltak eszelős ötletükkel. Összeállították portfóliójukat és elhelyezték a számukra szimpatikus cégek mosdójában. Kilenc reklámügynökség WC-jébe kérezkedtek be a legkülönbözőbb sztorikkal és becsempészték Toilet Book nevű kreatív önéletrajzukat. A kilencből hat ügyvezető behívta őket interjúra, végül a BBDO ajánlatát fogadták el. Jelenleg art directorként és szövegíróként dolgoznak különböző izgalmas projekteken a BBDO-nál.
A Kreatív Álláskeresés Workshopon bemutatta a Toilet Book-ot és az állást, amit akciójukkal szereztek.

A workshopok során sikerült a kreatív álláskeresés szerteágazó mozzanatait végigjárni. Szó volt a kapcsolati tőkéről, az interjúkról, a személyi brandről, az én marketingről, a tudatos karriertervezésről, az állásbörzékről, a személyzeti tanácsadó cégekről, a gerilla önéletrajzról és a gerilla videóról.
A meghívott előadók saját tapasztalataik által mutattak be álláskeresési technikákat a kis létszámú csoportfoglalkozások során. Az interaktív előadások lehetővé tették a tapasztalati úton történő tanulást és az egyéni kompetenciafejlesztést, hiszen a jelentkezők részt vehettek próbainterjún, személyi márkázáson, megoszthatták egymással ötleteiket és véleményüket, továbbá szakmai segítséget is kaphattak az álláskereséshez. A résztvevők olyan információkkal lehettek gazdagabbak, amiket elhelyezkedésük során hasznosíthatnak.

Amellett, hogy kreatív álláskeresési módszereket mutattak be, az alapvető álláskereső készséget is igyekeztünk átadni, hogy miként érdemes jelentkezni, hogyan kell összeállítani egy pályázati anyagot, hogy kell viselkedni egy interjú során

A program az Európai Unió támogatásával a Mobilitás – Fiatalok Lendületben 1.2 Ifjúsági kezdeményezések keretén belül valósul meg.


Sajtóanyag a forrás megjelölésével felhasználható.

Sajtókapcsolat: Bori Adrienn
Telefon: +36 20 277 9625
E-mail: workshop@mediago.hu

 

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem