Felvi.hu - Kreatív álláskeresési módszerek

A MediaGo Közhasznú Alapítvány által szervezett Kreatív Álláskeresés Workshop sorozat az októberi kezdés óta minden héten új prtogrammal várja az érdeklődőket, akik a rendezvényeken kreatív álláskeresési technikákat ismerhetnek meg, olyan történeteket hallhatnak, amelyek egyedi, ötletes álláskeresést mesélnek el.

A MediaGo Alapítvány már hat sikeres workshopot tudhat maga mögött, több visszajáró résztvevő is ellátogat az egyes alkalmakra. A programsorozat különlegessége, hogy olyan előadókon keresztül mutat be kreatív, nem megszokott álláskeresési módszereket, akik már mertek merészet lépni. Saját példájuk által vezetik be a résztvevőket a dobozon kívüli gondolkodás sokszínű világába. Az érdeklődők megtanulhatták hogyan kell kezelni egy kínos interjúhelyzetet, hogyan érdemes felépíteni egy személyi brandet, miként kell összeállítani egy pályázati anyagot, hogyan kell tudatosan tervezni a karrierívet, miért jó egy állásbörzén részt venni és még briliáns nemzetközi példákból is inspirálódhattak.

Hátra van még 4+1 alkalom ahová továbbra is szívesen fogadják az érdeklődőket, álláskeresőket, pályakezdőket. Az elkövetkező workshopokon szó lesz a közösségi álláskeresésről, a gerilla önéletrajzról, a kapcsolatokon épülő karrierről, de betekintést nyerhetnek egy személyzeti tanácsadó cég kulisszatitkaiba is.

Az utolsó, plusz egy alkalomra Papp Ákos és Szloboda László érkezik New Yorkból. A két fiatal reklámszakember a Toilet Book elnevezésű projektjükről váltak híressé. Ez év márciusában egyedi ötlettel fogtak az álláskereséshez. Kilenc New York-i reklámügynökség mosdójába kérezkedtek be, ahol elhelyezték Toilet Book nevű portfóliójukat. Így megkapták az öt percüket, amiben az ügyvezető tudtára adhatták, hogy kik ők, mit tudnak és mit akarnak. Hatékony lépésnek bizonyult, hiszen a vezető nem a megszokott helyzetben az íróasztalánál, több száz jelentkezés között találkozott a fiúk pályázati anyagával. A december 19-i Kreatív Álláskeresés Workshopon személyesen mutatják be hajmeresztő akciójukat, mesélnek majd tapasztalataikról, az ötletelésről, a kivitelezésről és az eredményről.

A workshopok előzetes regisztrációval ingyenesen látogathatók. Az alkalmakra a MediaGo honlapján lehet jelentkezni.

A program az Európai Unió támogatásával a Mobilitás - Fiatalok Lendületben 1.2 Ifjúsági kezdeményezések keretén belül valósul meg.

Forrás: felvi.hu
Megjelenés: 2012.11.23

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem