Jobline.hu - Hogyan pályázzon meg egy munkát?

Milyen legyen a fotó a CV-n és hova kell írni a fizetési igényt?

A MediaGo Közhasznú Alapítvány Kreatív Álláskeresés Workshopjának első decemberi alkalmát Greguss Csaba és Gratzál Anna tartotta, a Grafton Recruitment személyzeti tanácsadó cég képviseletében.

Mindenekelőtt tisztázásra került három fogalom, melyekkel érdemes tisztában lenni az álláskeresés és a munkaerő-piaci elhelyezkedés során: munkaerő közvetítés, a munkaerő kölcsönzés illetve a fejvadászat. A munkaerő közvetítésben szellemi munkakörök, teljes munkaidejű állások szerepelnek, határozatlan idejű szerződéseket kötnek és egyedi megbízásokat teljesítenek.

A munkaerő kölcsönzésnél már a szellemi mellett a fizikai munkakörök hangsúlyozódnak, leginkább határozott időre keresnek munkaerőt és részmunkaidős állások is szóba jöhetnek. A fejvadászat pedig abban különbözik, hogy itt közép- és felsővezetőt keresnek általában nagyon egyedi, speciális pozíciókra, teljesen bizalmasan.

A szakértők hasznos tippjei álláskeresőknek:

CV: áttekinthető, szemkiszolgáló (amerikai típusú), megfelelő formátum (.pdf és .doc)

fénykép az önéletrajzra: igazolványkép (profil fotó), nem önfotó, nem bulis, nem csoportképből kivágott, nem teljes alakos

email cím: vezetéknév.keresztnév@gmail/indamail/yahoo...com/hu

fizetési igény: nem CV-re írva, hanem e-mailben az adott pozíciót megjelölve
Fotó: Flickr.com

Interjú: csak természetesen, felkészülés a cégből (lehetőség szerint)

STAR (Situation, Task, Action, Result) – adott szituációban javasolt viselkedésminták, példával kell alátámasztani a válaszokat (konfliktuskezelés példával)

az interjúalany az interjú alatt egyes szám első személyben beszéljen magáról, tevékenységeiről, feladatairól (én szerveztem, én készítettem, én oldottam meg, én vettem részt benne...)

Forrás: jobline.hu

Megjelenés: 2012. 12. 10.

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem