Önéletrajzolók

MediaGo Alapitvany Kreativ Allaskerese Workshop 7 eloadas KissAndrea

A MediaGo Közhasznú Alapítvány szervezésében az Európai Unió támogatásával a Mobilitás - Fiatalok Lendületben 1.2 Ifjúsági kezdeményezések keretében megvalósuló projekt újabb workshopja került megrendezésre. A fő téma továbbra is a kreatív álláskeresési módszerek voltak, ezúttal Kiss Andrea tartott előadást, amely során bemutatott egy remek ötletet, az Önéletrajzolók elnevezésű projektjét.

Évekkel ezelőtt, még friss diplomásként megelégelte, hogy bölcsész végzettségével nem tud elhelyezkedni, vissza sem hívják a munkaadók. A kilátástalan helyzetben biztos volt abban, hogy szükség van valami újra, valami olyan dologra ami megkönnyíti a frissen végzettek elhelyezkedését. Nem váratott sokat magára az ötlet, két szintén bölcsész ismerősével megalapították a véd- és dacszövetséget, amely arra hivatott, hogy egy közösséggé összefogja az álláskeresőket.
Néhány alapvető problémából indultak ki, mégpedig az álláskeresési rendszer hibáiból. Azt tapasztalták, hogy teljesen személytelen, nem tudja megmutatni magát az pályázó, nem tud kitűnni, túl sok a sablon és a szabály. A munkaerőt keresők oldaláról is észlelhető némi hiányosság, például hogy nem tudják megfogalmazni, hogy egészen pontosan milyen munkavállalót keresnek, illetve nem akarják kiadni magukat egy álláshirdetésben, vagy, hogy néha túl magasak az elvárásaik egy pozíció betöltőjével szemben, olyan állásokhoz is kérnek felsőfokú végzettséget, ahol mondjuk nem is feltétlenül szükséges. Ezekből a problémákból kiindulva kezdték el kidolgozni az Önéletrajzolók tervét.

Olyan megoldást szerettek volna adni, ahol az adott keretek között ugyan, de megtudja mutatni a pályázó a személyiségét. Egyetlen szabály volt, hogy minél kevesebb szabály legyen. Az Önéletrajzolók egy olyan internetes felület, ahol közösségbe csoportosulhatnak az álláskeresők, itt kialakíthatják személyre szabott, semmiképp nem sablonos önéletrajzukat, megoszthatják egymással észrevételeiket, értékelhetik egymás álláskereső profilját, tanulhatnak egymástól. Az oldalon keresztül a regisztrálók megvalósíthatják ötleteiket, színesíthetik pályázati anyagukat, személyesebbé tehetik, kreatív ötletekkel feldobhatják.
Saját egyedi profillal reklámozhatja magát a pályázó és felkeltheti az érdeklődést maga iránt. A projekt fő célja a munkanélküliség túlélése, egy második lépésként pedig a széles közönség felé nyitással a frissdiplomások elhelyezkedési arányának javítása és a kreatív alkotói vágy térnyerése.
Olyan megoldást szerettek volna adni, ami mások számára is elérhető, nemcsak saját célt szolgál, széles célközönségnek tervezték, egy olyan lehetőség ami sokaknak segíthetett volna.

Az előadást követően mindenki feltehette kérdéseit Kiss Andreának, megismerhettük az ötlet előzményeit, az akadályként felmerülő nehézségeket, megoszthattuk egymással az álláskereséssel kapcsolatos problémáinkat, továbbá egy interaktív játékkal is sikerült elindítani a gondolatokat. A résztvevőknek lehetőségük nyílt egy cégér megtervezésére, ami saját személyiségüket jelképezi, bemutatja az adott személyt. Sok kreatív ötlet került elő, egy-két résztvevő cégérét meg is rajzoltuk.

Az Önéletrajzolók különböző nehézségek miatt széles közönség felé nem lett elérhető, egy szűk felhasználói körben maradt a projekt, de az ötletgazdáknak segített az elhelyezkedésben, ezért mindenképp sikertörténetnek mondható. Szemléletes volt a megjelenteknek, hiszen ez is mutatja, hogy lehet ötletelni, lehet próbálni újat alkotni, merni kell megvalósítani a terveket.

A Kreatív Álláskeresés Workshop az Európai Unió támogatásával a Mobilitás - Fiatalok Lendületben 1.2 Ifjúsági kezdeményezések keretében megvalósuló projekt.

Partnerek: frissdiplomas.hu, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Sajtókapcsolat: Bori Adrienn

Telefon: +36 20 277 9625
E-mail: workshop@mediago.hu
Sajtóanyag a forrás megjelölésével szabadon felhasználható.

MediaGo Alapitvany Kreativ Allaskerese Workshop 7 KissAndrea eloado

MediaGo Alapitvany Kreativ Allaskereses Workshop 7

MediaGo Alapitvany Kreativ Allaskereses Workshop 7 feladatok

MediaGo Alapitvany Kreativ Allaskereses Workshop 7 Oneletrajzolok

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem