Magam főnöke lettem (lehetőségek vállalkozás indításakor)

MediaGo Kreativ allaskereses workshop5 BeresSzilard 4 20121119

November 19-én az Európai Unió támogatásával a Mobilitás – Fiatalok Lendületben 1.2 Ifjúsági kezdeményezések keretén belül került megrendezésre a Kreatív álláskeresési módszerek című eseménysorozat ötödik előadása, melyet A magam főnöke lettem (lehetőségek vállalkozás indításakor) címmel Béres Szilárd tartott meg, a MediaGo Közhasznú Alapítvány által.

Az előadó, Béres Szilárd, MediaGo Alapítvány alapítója és önkéntese és a MediaGo Holding elnöke, saját tapasztalatain keresztül mutatta be, hogy mi szükséges egy vállalkozás beindításához, milyen tulajdonságokkal kell rendelkezni ahhoz, hogy sikeres üzletemberré váljunk. Saját életéből kiragadott történeteken keresztül szemléltette, mennyire fontosak az emberi kapcsolatok, és a jó tanácsok. Első kis üzletét gimnáziumi évei alatt indította el az iskolai büfén keresztül -iskolaköpeny kölcsönzéssel foglakozott-, ami az iskolatársak és tanárok körében is népszerű szolgáltatás lett. Az 5. workshop interaktív, humorral fűszerezett élménybeszámolóként és családias légkörben telt.

Tanácsok: „Szerezzetek minél több gyakorlatot, szakmai tapasztalatot!"
Fontos, hogy az ember felismerje rejtett képességeit, tudja mire képes, mit szeretne elérni és hova tart az életében. Ha ezt tisztázni tudja magában, akkor könnyebben felvázolhatja saját korlátait, amelyeket néha-néha – a fejlődés érdekében – célszerű megfeszíteni. Érdemes főleg azokat a tevékenységeket űzni, amelyek örömet okoznak, még akkor is, ha senki sem fizet ezért.
Köztudott, ha az ember azt csinálja, amit szeret, az egyszerűen jó érzéssel tölti el, ezáltal az egyén sokkal motiváltabb. Bízni és hinni kell abban az örök igazságban, miszerint minden megtérül egyszer. Szilárd rávilágított arra is, hogy a kapcsolatokat ápolni kell, mert azok visznek minket előre! Felemelő az, ha két ember harag nélkül bármikor le tud ülni egymással beszélgetni.

Tanácsok: „Legyenek kapcsolataid, támaszkodj rájuk bátran, nyugodtan kérj segítséget! Te is add meg másoknak a tiszteletet, a támogatást! Hallgass meg mindenkit, aki hozzád fordul! Vésd eszedbe: ha korrekt vagy, veled is azok lesznek!"
Mindenekelőtt fontos, hogy ismerd meg saját ügyfeleidet, munkahelyedet, de leginkább önmagadat! Jó főnök lehetsz akkor, ha időnként átadod valakinek az irányítás stafétabotját. Légy a magad főnöke, de ne légy magad rabszolgája! Ha napi 12-14 órát dolgozol, akkor csak a munkának élsz, ha pedig ennél kevesebbet, akkor szabadidőd nagy részében az elintéznivalóid foglalkoztatnak.
„Egy jó vezető ezen felül nemcsak, hogy felelősséget vállal az embereiért, hanem őszintén figyel is rájuk. Úgy motiválja az alkalmazottait, hogy egyenrangú partnerként kezeli őket.„

Ha kedvet kaptál egy vállalkozás elindításához, vagy csak szeretnél saját magad ura lenni, akkor keress minél több gyakorlati helyet, akár iskola mellett, vagy nyáron. Légy bátor, vadássz a kihívásokra, merj belevágni, hiszen ezzel szerezhetsz értékes tapasztalatokat! Kövesd az álmaidat, valósítsd is meg azokat!

„Mindig légy büszke arra, aki vagy és arra is, akivé válni szeretnél!" - ezzel zárult az előadás és ezt a mondatot kaptuk útravalóba a sok hasznos tanács mellett Béres Szilárdtól.

Partnerek: frissdiplomas.hu, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Sajtókapcsolat: Bori Adrienn
Telefon: +36 20 277 9625
E-mail: workshop@mediago.hu
Sajtóanyag a forrás megjelölésével szabadon felhasználható.

MediaGo Kreativ allaskereses workshop5 BeresSzilard 1 20121119

MediaGo Kreativ allaskereses workshop5 BeresSzilard 3 20121119

MediaGo Kreativ allaskereses workshop5 BeresSzilard 2 20121119

MediaGo Kreativ allaskereses workshop5 BeresSzilard kozonseg 1 20121119

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem