szechenyi terv

Életpálya Nap - Bolyai János Műszaki Szakközépiskola és Kollégium

MediaGo Bolyai Janos Muszaki Szakkozepiskola es Kollegium Budapest Hencz Bence 20130104 Eletpalya

Időpont: 2013.01.04.
Időtartam: 9:00-13:00
Helyszín: Bolyai János Műszaki Szakközépiskola és Kollégium
Cím: 1134, Budapest, Váci út 21.

Előkészületek

9:50-kor érkeztek meg az Alapítvány önkéntesei a szakközépiskolába, ahol Király László, igazgató úr és Hegyesi László, igazgatóhelyettes, az iskolai kapcsolattartónk fogadott minket. Körülbelül fél órát vett igénybe a stand kialakítása és az előadás helyszínéül szolgáló könyvtár és előadóterem berendezése.

Előadás

Az első előadást 10:20 és 11:05 között Hencz Jenő Bence tartotta meg a diwa Personalservice Munkaügyi Szolgáltató Kft. képviseletében. Prezentációjában hangsúlyosan kiemelte a nyelvtanulás fontosságát, hisz ők egy olyan személyzeti szolgáltató vállalat, akik főként német nyelvterületre keresnek munkaerőt. A technikusi lehetőségek mellett, bemutatta cégét és saját életútján keresztül a tudatos karriertervezésre sarkallta a diákokat.
A második előadás keretében „Én marketing" címmel Tollas Attila, a Scotwork Magyarország konzultánsa és egyik vezető trénere tartott egy interaktív és érdekfeszítő videókkal tarkított előadást. Prezentációjában különböző kreatív álláskeresési példákat mutatott be, zárásként pedig a saját, nem mindennapi marketingakciónak is beillő állásjelentkezését mutatta be, mellyel az áhított céghez szeretett volna bekerült egy pár évvel ezelőtt.
A rendezvénysorozat zárásaként Gerzsényi Melinda, Alapítványunk kuratóriumi elnöke tartott előadást, melynek során a tudatos életpálya tervezés fontosságára hívta fel a diákok figyelmét, saját karrierívének bemutatásával. Az előadás színességét interaktív játékok is biztosították, melyek segítségével a diákok kifejezhették véleményüket, hogy bizonyos tényezőket (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, kapcsolatok, stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés kapcsán.

Stand

Az előadások közti szünetekben, valamint 12:00 és 13:05 között várták önkénteseink az információs standnál az érdeklődő diákokat, ahol lehetőség volt többek között személyiség teszt kitöltésére, kérhettek álláskeresési vagy karriertervezési tippeket, tanácsokat, illetve segítséget például az első önéletrajz megírásához.

Tapasztalatok

A diákok őszinte lelkesedéssel és hasznos kérdésekkel vettek részt az előadásokban és mesélték, hogy sokan is vettek már részt önkéntes tevékenységben és az előadásokat hallva, többen jelezték, hogy mindenképpen fognak valami önkéntes vagy gyakorlati munkát keresni, mely előnyt jelenthet a többiekkel szemben a későbbi álláskeresésénél. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy a standolás során nagy számban érdeklődő diákoknak sikerült a változatosnál változatosabb kérdéseire felelnünk.

MediaGo Eletpalya Bolyai Janos Muszaki Szakkozepiskola es Kollegium Budapest diakok 20130104 Eletpalya

MediaGo Bolyai Janos Muszaki Szakkozepiskola es Kollegium Budapest 20130104 Tollas Attila Eletpalya

MediaGo Bolyai Janos Muszaki Szakkozepiskola es Kollegium Budapest Hegyesi Laszlo  20130104 Eletpalya

MediaGo Bolyai Janos Muszaki Szakkozepiskola es Kollegium Kiraly Laszlo 2013 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem